Jump to content
Hostul a fost schimbat. Daca vedeti serverul offline readaugati rpg.b-zone.ro sau 141.95.124.78:7777 in clientul de sa-mp ×

AMD pregătește un nou accelerator grafic, rival pentru modelul RTX 3090 de la Nvidia


 Share

Recommended Posts

AMD pregătește un nou accelerator grafic, rival pentru modelul RTX 3090 de la Nvidia

 

AMD pregătește un nou accelerator grafic pentru PC, posibil, mai puternic decât rivalul Nvidia RTX 3090, în anumite jocuri.

 

Cu acces la noi cip-uri GDDR6 cu frecvențe mărite și deținător al unei colecții tot mai mari de unități GPU din seria NAVI 21, pre-selectate după criteriul atingerii unor frecvențe de funcționare cât mai mari, AMD pregătește ce-a de-a treia versiune a seriei de acceleratoare grafice Radeon RX 6900.

 

xDeparte de a fi un produs complet nou, seria Radeon RX 6900 XTX va fi cel mai probabil disponibilă în serie limitată și la prețuri și mai „piperate” decât ne-am obișnuit.

 

Principala diferență este că memoria GDDR6 de 16GB va funcționa la o frecvență efectivă de 18Gbps (vs 16Gbps la modelul actual 6900XT), iar unitatea GPU va putea atinge o frecvență maximă de 2435MHz în modul boost. Rămâne de văzut dacă AMD va revizui și sistemul de răcire, raportat la noul consum TDP de 350W, simțitor peste limita de 300W folosită până acum. În termeni absoluți, creșterea se traduce în +12.5% lățime de bandă a memoriei video, respectiv 576Gbps. Din păcate, pentru o imagine completă asupra performanțelor obținute va trebui să așteptăm primele teste oficiale, ce vor fi publicate în preajma evenimentului de lansare.

 

accelerator grafic Radeon RX 6900 XTX

 

În timp ce și actuala versiune Radeon RX 6900 XT se apropie și chiar depășește performanțele RTX 3090 în unele jocuri, în realitate, soluția furnizată de NVIDIA prezintă atuuri incontestabile pe partea de accelerare RayTracing și procesare DLSS, pe care AMD nu le va putea depăși fără schimbări majore pe partea de arhitectură a unităților GPU. Mai degrabă, noul accelerator grafic vine ca un răspuns de marketing pregătit de AMD pentru revizia RTX 3090 Super, pe care Nvidia ar putea lansa-o în viitorul apropiat.

 

Sursa

Link to comment
Share on other sites

Quote

Când creaţi un topic nou, acesta trebuie să conţină o expunere a problemei sau o întrebare inteligibilă, bine formulată şi care să aibă legătură cu plăcile de bază, procesoarele, cardurile video sau de memorie. Încălcarea regulii duce la primirea unui avertisment verbal şi închiderea topicului.

tca.png

Link to comment
Share on other sites

Guest
This topic is now closed to further replies.
 Share

×
×
  • Create New...

Important Information

We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue.