Jump to content
Hostul a fost schimbat. Daca vedeti serverul offline readaugati rpg.b-zone.ro sau 141.95.124.78:7777 in clientul de sa-mp ×

Qualcomm anunță aptX Lossless, un nou codec pentru căști audio bluetooth


Claude.
 Share

Recommended Posts

Qualcomm anunță aptX Lossless, un nou codec pentru căști audio bluetooth

 

Așa cum spune și numele, aptX Lossless permite audiție fără pierderi de calitate prin căștile wireless conectate în modul bluetooth, cu anumite condiții.

 

Așteptată să-și facă apariția pe dispozitive smartphone și tablete lansare începând cu prima parte a anului 2022, tehnologia aptX Lossless va fi o exclusivitate pentru dispozitivele echipate cu chipseturi Qualcomm compatibile. Asta înseamnă că pentru a te bucura de audiție la calitate CD-quality (echivalent WAV 16-bit / 44.1kHz necomprimat) folosind conexiunea bluetooth, va trebui să-ți schimbi atât telefonul actual dar și căștile wireless, cu un nou set care să dispună de certificarea Lossless.

 

Vestea bună este că actuala versiune aptX HD, suportată pe unele dispozitive, nivelul de calitate este în general suficient chiar și pentru pretențiile unui audiofil. Iar pentru utilizatorii de rând, diferența de între fidelitatea unei unui set de căști bluetooth cu certificare aptX (simplu) și unele aptX Lossless va fi greu sesizabilă, un mai mare impact având calitatea difuzoarelor folosite, decât limitările conexiunii wireless.

 

Noul format aptX Lossless este parte din așa numitul Snapdragon Sound program, anunțat de Qualcomm la începutul acestui an. Concret, producătorul de chipseturi vizează crearea unui „lanț” complet între echipamentele folosite pentru redare (ex. smartphone-ul) și dispozitivul de redare (căștile audio), cu scopul îmbunătățirii fidelității audio la ascultarea de muzică folosind căști wireless.

 

Potrivit Qualcomm, Snapdragon Sound va detecta automat prezența unei surse audio Lossless, asigurând un bitrate de date mult mai mare prin conexiunea bluetooth, decât era posibil anterior cu aptX HD. Astfel, aptX Lossless poate atinge până la 1 Mbps comparativ cu plafonul LDAC de 990 kbps, oferit de standardul rival susținut de Sony.

 

Deși folosește expresia Lossless pentru a descrie noul format aptX, Qualcomm admite că încă este aplicat un anumit nivel de compresie. Concret, muzica la calitate CD folosește o rată de eșantionare 1,4 Mbps, semnificativ peste limita actualei tehnologii bluetooth. Totuși,  Qualcomm spune că tipul de compresie folosit este fără pierderi de calitate, în sensul furnizării unei reproduceri audio matematice bit-pentru-bit a materialului sursă.

 

Sursa

Link to comment
Share on other sites

Guest
This topic is now closed to further replies.
 Share

×
×
  • Create New...

Important Information

We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue.