Jump to content

Curtea Supremă din Virginia a dispus reintegrarea unui profesor suspendat după ce a refuzat să se adreseze elevilor transgender cu numele ales


Madalin
 Share

Recommended Posts

Miercuri, 1 septembrie 2021, Curtea Supremă din Virginia a confirmat o hotărâre a unei instanțe inferioare, care a dispus reintegrarea în activitate a unui profesor de sport, care a spus că nu va pronunța numele elevilor transgender pe care aceștia au ales să le folosească, potrivit nbcnews.com.

 

O școală a apelat la Curtea Supremă, după ce un judecător a decis că sistemul școlar a încălcat drepturile de liberă exprimare ale profesorului, suspendându-l după ce a vorbit la o ședință a consiliului școlar. Tanner Cross, profesor la școala elementară din Leesburg, a invocat propriile convingeri religioase în care se dezbăteau modificările propuse statutului școlii pentru integrarea elevilor transgender. Acesta a spus că nu va folosi niciodată prenumele folosite de elevii transgender.

 

Consiliile școlare din întreaga țară și-au revizuit politicile, pentru a include mai mulți elevi transgender, în conformitate cu o nouă lege a statului.

 

Sistemul școlar a spus că l-a suspendat pe profesorul de sport, întrucât comentariile sale au provocat o perturbare a activității școlii. Însă judecătorul instanței inferioare și Curtea Supremă au convenit asupra faptului că nu se justifică suspendarea.

 

Sursa

Link to comment
Share on other sites

Guest
This topic is now closed to further replies.
 Share

×
×
  • Create New...

Important Information

We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue.