Jump to content
Hostul a fost schimbat. Daca vedeti serverul offline readaugati rpg.b-zone.ro sau 141.95.124.78:7777 in clientul de sa-mp ×

Australia a adoptat o lege care permite poliției să acceseze dispozitivele oricărei persoane care este vizată de o anchetă în curs


Madalin
 Share

Recommended Posts

Guvernul australian a trecut prin parlament în doar 24 de ore o lege care permite poliției să acceseze dispozitivele oricărei persoane care este vizată de o anchetă în curs, potrivit iflscience.com.

 

Proiectul de lege permite polițiștilor să modifice sau să șteargă date, să preia controlul asupra conturilor de social media și să colecteze informații despre activitățile online ale persoanelor în cauză pe care le consideră relevante investigației.

 

Astfel, legea acordă poliției puterea de a obține trei mandate noi:


1. mandate de modificare a datelor care permit poliției să modifice sau șteargă complet datele unui suspect;
2. mandate legate de rețele care permit poliției să obțină informațiile salvate în calculatorul unui suspect dar și a oricăror rețele sau persoane asociate cu individul în cauză;
3. mandate de preluare a conturilor care permit poliției să preia controlul asupra conturilor de socializare sau ale altor tipuri de conturi din mediul online.

 

Polițiștii nu vor fi nevoiți să ceară eliberarea acestor mandate unui judecător, una dintre cele mai contestate prevederi ale legii. În schimb, aceștia le vor solicita de la Tribunalul Administrativ de Apel, un organism din cadrul executivului care revizuiește independent deciziile luate de oficiali dar care are jurisdicție doar în cazuri expres prevăzute de lege.

 

Justificarea proiectului de lege este că autoritățile că au nevoie de aceste puteri pentru a combate în mod eficient terorismul și exploatarea copiilor, multe din acestea fiind realizate online și prin pe „dark web”.

 

Sursa

Link to comment
Share on other sites

Guest
This topic is now closed to further replies.
 Share

×
×
  • Create New...

Important Information

We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue.