Jump to content

Max Verstappen triumfă în Marele Premiu al Olandei, spre bucuria a 70 de mii de fani! Lewis Hamilton, fără replică


sLoww ToV
 Share

Recommended Posts

Max Verstappen a câștigat Marele Premiu al Olandei, spre marea bucurie a celor 70 de mii de fani prezenți la Zandvoort.

 

F1 Grand Prix of The Netherlands

 

Pilotul de la Red Bull Racing a dominat cursa de la un capăt la altul și redevine lider în clasamentul general, cu 3 puncte avans față de Lewis Hamilton.

 

”Este fantastic, a fost o presiune enormă, dar sunt fericit, este o zi minunată iar publicul a fost incredibil”, a fost prima reacție a olandezului care a urcat pe podium în fața tatălui său, Jos Verstappen.

 

Hamilton a venit al doilea deși coechipierul său de la Mercedes, Valtteri Bottas, a încercat să-l șicaneze pe Verstappen.

 

Deși a fost sandviș între cele două monoposturi Mercedes, Verstappen nu s-a lăsat intimdat și a obținut a 17-a sa victorie în Formula 1, prima pe pământ natal.

 

Pe locul 3 a încheiat Valtteri Bottas, la al 7-lea podium în sezon și al 63-lea în carieră. Bottas revine pe locul 3 în clasament, la 9 în fata lui Lando Norris.

 

O altă revenire pe locul 3 la general, dar în clasamentul pe echipe, este și cea a scuderiei Ferrari, care a terminat în Olanda cu ambii piloți în puncte: Charles Leclerc pe 5 si Carlos Sainz pe 7, depășit în ultimul tur de Fernando Alonso.

 

Pilotul zilei a fost ales Sergio Perez, mexicanul luând startul ultimul de pe linia boxelor pentru a încheia pe 8.

 

Sursa: digisport.ro

Link to comment
Share on other sites

Guest
This topic is now closed to further replies.
 Share

×
×
  • Create New...

Important Information

We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue.