Jump to content

Galaxy S22+ își face apariția în premieră în Geekbench 5 cu CPU-ul Exynos 2200 cu grafică AMD la interior; Ce scoruri obține?


.Lenor
 Share

Recommended Posts

<b>Galaxy S22+ își face apariția în premieră în Geekbench 5 cu CPU-ul Exynos 2200 cu grafică AMD la interior; Ce scoruri obține?</b>În urmă cu câteva luni Samsung a anunțat că viitoarele cipseturi Exynos vor avea parte de GPU-uri dezvoltate în colaborare cu AMD. Se zvonește că primul procesor de acest fel va fi Exynos 2200, cip ce se va afla la interiorul telefoanelor flagship

 

În urmă cu câteva luni Samsung a anunțat că viitoarele cipseturi Exynos vor avea parte de GPU-uri dezvoltate în colaborare cu AMD. Se zvonește că primul procesor de acest fel va fi Exynos 2200, cip ce se va afla la interiorul telefoanelor flagship din seria Galaxy S22. Azi a apărut și un prim benchmark realizat în aplicația Geekbench 5 și se pare că ar fi vorba despre modelul Galaxy S22+ cu noul procesor la interior. Avem detalii mai jos.

 

Numărul de model al telefonului este SM-S906B și și-a făcut apariția în Geekbench chiar azi. Numărul de model al CPU-ului de la interior este S59925 (Exynos 2200), iar telefonul are 8 GB de memorie RAM. Reușește să obțină 1073 de puncte în testul single-core și 3389 de puncte în cel multi-core. Momentan nu este un rezultat impresionant, însă nu uităm faptul că cipsetul se află încă în stadiu de dezvoltare și optimizare pentru noua serie de top Samsung.

 

Samsung Galaxy S22+

 

Exynos 2200 ar fi un cipset octa-core cu un nucleu principal de 2.59 GHz, trei nuclee pentru performanță tactate la 2.5 GHz și patru nuclee pentru eficiență energetică care funcționează la 1.73 GHz. Se zvonește că acest procesor va fi dezvoltat pe noua arhitectură ARM v9 și va include nuclee Cortex-X2, Cortex-A710 și Cortex-A510. Totodată, GPU-ul va fi bazat pe arhitectura AMD RDNA2, aceeași arhitectură pe care sunt fabricate chiar plăcile video de pe noile console PlayStation 5 și Xbox Series S/X. 

 

Prin noua soluție grafică Samsung ar urma să integreze funcții precum ray-tracing și VRS (variable rate shading). Totodată, în trecut aflam că Exynos 2200 este mai puternic din punct de vedere al performanței față de cipsetul A14 Bionic de la Apple. Totuși, doar după debutul oficial al noului procesor Exynos vom vedea cum se descurcă acesta cu adevărat. Noua serie Galaxy S22 ar urma să fie anunțată undeva la începutul anului 2022.

 

Sursa

Link to comment
Share on other sites

Guest
This topic is now closed to further replies.
 Share

×
×
  • Create New...

Important Information

We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue.