Jump to content
Hostul a fost schimbat. Daca vedeti serverul offline readaugati rpg.b-zone.ro sau 141.95.124.78:7777 in clientul de sa-mp ×

Xiaomi a prezentat Smart Glasses, un concept pentru o pereche de ochelari inteligenți foarte ușori


TLG YuukiKING
 Share

Recommended Posts

<b>Xiaomi a prezentat Smart Glasses, un concept pentru o pereche de ochelari inteligenți foarte ușori</b>Probabil știți deja că Xiaomi va organiza un eveniment important mâine, 15 septembrie. Cu toate acestea, compania a prezentat astăzi un concept pentru o pereche de ochelari inteligenți. Destul de bizar faptul că nu vor fi prezentați mâine

 

Probabil știți deja că Xiaomi va organiza un eveniment important mâine, 15 septembrie. Cu toate acestea, compania a prezentat astăzi un concept pentru o pereche de ochelari inteligenți. Destul de bizar faptul că nu vor fi prezentați mâine, însă ca în fiecare an, e posibil ca producătorii să dorească să se afirme înainte de cel mai important eveniment anual Apple care va avea loc diseară. În orice caz, mai jos avem detalii despre ce ar putea face o astfel de pereche de ochelari inteligenți de la Xiaomi.

 

Merită menționat că ochelarii inteligenți Xiaomi nu vor fi disponibili pe piață încă, fiind doar un concept. Pe hârtie, ei se prezintă extrem de bine și nu arată nicicum ca alte purtabile de acest gen deja lansate. Xiaomi Smart Glasses ar cântări doar 51 de grame, fiind la fel de ușori precum o pereche de ochelari obișnuiți. În ciuda acestui fapt, ei pot afișa notificări, pot fi folosiți pentru apeluri, navigație și pot realiza chiar fotografii. Există chiar și o funcție de traducere în timp real, dar și una teleprompter.

 

 

 

Potrivit companiei, display-ul folosește tehnologia MicroLED, iar cipsetul de la interior măsoară doar 2.4 x 2.02 mm, fiind de mărimea unui bob de orez. Fiecare pixel ar avea mărimea de doar 4 microni și ar fi vorba despre un panou monocrom, afișând nuanțele unei singure culori și atingând o luminozitate de până la 2 milioane de nits pentru a fi utilizabili chiar dacă utilizatorul se uită direct spre Soare. 

 

Display-ul MicroLED folosește tehnologie Waveguide prin care lumina se refractă într-un unghi de până la 180 de grade, transmițând fascicule de lumină direct spre ochi “prin structura microscopică a lentilei”, potrivit Xiaomi. Acest lucru se întâmplă datorită structurii lentilelor ochelarilor care permite luminii să fie refractată într-un mod unic, utilizatorii urmând să nu piardă din detaliile imaginii. 

 

Xiaomi Smart Glasses

 

 

E inedit faptul că Xiaomi afirmă că a reușit să facă acest lucru fără a utiliza un sistem complicat format din mai multe lentile sau oglinzi. La bordul acestora se află și XiaoAI, propriul asistent virtual al companiei prezentat drept “principala metodă de control” a ochelarilor. Acest asistent ar permite apariția pe display doar notificărilor importante, contactelor favorite și a alertelor smart home, pentru ca purtarea ochelarilor să nu devină obositoare pentru utilizator.

 

Ochelarii au microfoane și difuzoare duale cu tehnologie beamforming pentru apeluri. De asemenea, vin echipați cu o cameră de 5 MP pentru a realiza fotografii, iar ei pot chiar oferi traduceri text în timp real. Procesorul de la interior ar fi unul quad-core, iar ochelarii ar mai fi echipați cu un touchpad pe laterală, o baterie, module Wi-Fi și Bluetooth. De asemenea, aflăm că ar rula o versiune simplificată de Android. 

 

Nu știm încă dacă Xiaomi plănuiește să lanseze o astfel de pereche de ochelari pentru public, fiind încă la nivel de concept. Totuși, producătorul și-a arătat interesul de-a lungul timpului pentru acest fel de produse. În urmă cu câteva luni, site-ul nostru soră, GadgetZone.ro, scria despre un brevet publicat de către Xiaomi pentru o pereche de ochelari inteligenți cu proprietăți terapeutice și de detecție.

 

 

Sursa

Link to comment
Share on other sites

Guest
This topic is now closed to further replies.
 Share

×
×
  • Create New...

Important Information

We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue.