Jump to content
Hostul a fost schimbat. Daca vedeti serverul offline readaugati rpg.b-zone.ro sau 141.95.124.78:7777 in clientul de sa-mp ×

Ministrul Educației: Cazurile de infectare raportate acum nu sunt generate de școală. Peste două săptămâni vom putea să avem și o concluzie relevantă


Alucard ToV
 Share

Recommended Posts

elevi-la-scoala-masca.jpg

 

„Cazurile de infectare raportate acum nu sunt generate de școală”, a declarat astăzi ministrul Educației, Sorin Cîmpeanu, întrebat de jurnaliști despre numărul elevilor înregistrați pozitiv cu Covid-19. Acesta a mai spus că peste două săptămâni „vom putea să avem și o concluzie relevantă cu privire la influența mobilității generate de deschiderea școlilor cu prezență fizică asupra ratei de infectare”.

 

Sorin Cîmpeanu a afirmat în legătură cu numărul cazurilor pozitive ale elevilor că „în primele zile de la deschiderea școlii nu putem vorbi de infectări generate de școală. Nu există niciun fel de legătură”.

 

Ministrul Educației a subliniat necesitatea respectării regulilor sanitare în școlile din România: „În al doilea rând, foarte important, această nouă tulpină, în mod evident, s-a dovedit a fi mai contagioasă și din păcate, s-a dovedit a afecta într-o măsură mai mare decât variantele precedente copiii și tinerii, lucru care este îngrijorător, lucru care trebuie să fie compensat prin respectarea riguroasă a regulilor de protecție sanitară în școli”.

 

„De asemenea, încurajăm procesul de vaccinare în rândul elevilor, care se pot vaccina și care beneficiază de acordul expres și informat al părinților”, a spus Sorin Cîmpeanu.

 

Peste 1.000 de elevi și 600 de profesori și alți angajați au fost confirmați cu COVID-19 în prima săptămână de școală la nivel național, a anunțat astăzi Ministerul Educației într-un comunicat.

 

Elevii din 13 localități vor face școală online de săptămâna viitoare, deoarece incidența a depășit rata de 6 la mia de locuitori, potrivit datelor edu.ro.

 

Sursa

Edited by Alucard ToV
Link to comment
Share on other sites

Guest
This topic is now closed to further replies.
 Share

×
×
  • Create New...

Important Information

We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue.