Jump to content
Hostul a fost schimbat. Daca vedeti serverul offline readaugati rpg.b-zone.ro sau 141.95.124.78:7777 in clientul de sa-mp ×

Preşedintele Iohannis spune că vaccinarea va trebui să devină obligatorie pentru anumite categorii din domenii esenţiale


Alucard ToV
 Share

Recommended Posts

original_deschidere_an_scolar_-_valea_do

 

Preşedintele Klaus Iohannis spune că vaccinarea va trebui să devină obligatorie pentru anumite categorii din domenii esenţiale, scrie Agenția de presă Agerpres. În condiţiile în care pandemia evoluează şi numărul de infectări creşte, Iohannis a dat ca exemplu personalul medical.

 

“Nu este normal ca unii medici să dea mesaje anti-vaccin”, a mai spus Iohannis, într-o discuţie cu jurnaliştii care îl însoţesc la New York la Adunarea Generală a ONU.

 

În ceea ce priveşte restricţiile impuse de pandemia de COVID-19, el a arătat că acestea vor fi diferenţiate între persoanele vaccinate şi cele nevaccinate. În acest context, şeful statului a spus că certificatul de vaccinare este soluţia pentru mai puţine restricţii.

 

Preşedintele Klaus Iohannis conduce, de marţi până joi, delegaţia României la segmentul la nivel înalt al celei de-a 76-a sesiuni a Adunării Generale a ONU, care are loc la New York.

 

Subiectul vaccinării obligatorii împotriva coronavirusului pentru mai multe categorii esențiale ca angajații din sistemul de învățământ și cei din sănătate, a fost introdus în agenda publică recent de consilierul premierului, fostul ministru al Sănătății Nelu Tătaru.

 

La scurt timp, premierul Cîțu a răspuns întrebărilor jurnaliștilor la Palatul Victoria spunând „da, mergem în această direcție”, atunci când a fost întrebat dacă profesorii și medicii ar urma să fie obligați să se vaccineze sau să se testeze periodic printr-o ordonanță de urgență.

 

Șeful Executivului a spus că în momentul de față este în discuție care să fie cea mai bună măsură, dar că testarea oricum va fi solicitată, iar această procedură să fie plătită din banii angajaților din cele două domenii esențiale enunțate.

 

La rândul lui, ministrul Educației, Sorin Cîmpeanu, a spus că “vaccinarea obligatorie nu a fost niciodată susținută de mine, în calitate de ministru al Educației, și nu e susținută nici acum. Îndemnul la vaccinare este altceva”.

 

Sursa

Link to comment
Share on other sites

Guest
This topic is now closed to further replies.
 Share

×
×
  • Create New...

Important Information

We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue.