Jump to content
Hostul a fost schimbat. Daca vedeti serverul offline readaugati rpg.b-zone.ro sau 141.95.124.78:7777 in clientul de sa-mp ×

Cum a pierdut Ilie Năstase contractul "pe viață", de 100.000 $ pe an


MS13 Huski
 Share

Recommended Posts

                                                                                   colaj nastase serena

Ilie Năstase (74 de ani) a pierdut un contract important, cu o celebră firmă producătoare de echipament sportiv.

 

De ce a rupt Adidas contractul cu Ilie Năstase

 

Primul lider ATP din istorie era "legat pe viață" de Adidas, dar colosul german a decis să rupă contractul. Motivul: declarațiile controversate făcute de "Nasty" la adresa Serenei Williams (39 de ani), scrie ProSport.

Imaginea de "băiat rău" pe care Ilie Năstase și-a creat-o de-a lungul timpului nu a mai fost agreată de celebra firmă, iar reprezentanții ei au decis să pună capăt contractului de imagine, care era în vigoare de nu mai puțin de 49 de ani.

În baza acestei înțelegeri, care a fost semnată "pe viață", Adidas a scos mai multe articole vestimentare imprimate cu chipul lui Ilie Năstase. Fostul lider mondial era principalul ambasador al firmei germane în România. În anii '70, pentru semnătura lui "Nasty" s-au luptat cei doi coloși din domeniul echipamentului sportiv, Adidas și Nike, iar germanii au avut câștig de cauză.

Nemții i-au oferit lui Năstase un contract de sponsorizare generos, în valoare de 100.000 de dolari pe an. Pe vremea când legendarul sportiv era încă în activitate, Adidas a vândut peste 20 de milioane de perechi de încălțăminte din colecția "Ilie Năstase".

 

Istoricul conflictului Ilie Năstase - Serena Williams

 

Războiul dintre Ilie Năstase și Serena Williams a început în 2017, când legendarul tenismen a făcut o afirmație controversată. "Să vedem ce culoare va avea copilul Serenei, ciocolată cu lapte!?" - a venit răspunsul lui "Nasty" la o întrebare adresată din sala, la o conferință de presă.

Ulterior, Ilie Năstase a fost declarat persona non grata de Federația Internațională de Tenis, care l-a interzis la turnee. Serena Williams s-a arătat foarte deranjată de comentariul făcut de fostul lider ATP.

"E dezamăgitor pentru mine să știu că trăim într-o societate în care oamenii precum Ilie Năstase pot face comentarii atât de rasiste la adresa mea și a copilului meu nenăscut și comentarii sexiste la adresa colegelor mele. Am spus-o și o voi spune din nou, lumea a ajuns până aici, dar mai avem, încă, mult de parcurs.

Da, am doborât atât de multe bariere, dar mai sunt multe altele. Asta sau nimic altceva nu mă va opri din a pune iubire, lumină și pozitivitate în tot ceea ce fac. Voi continua să lupt pentru tot ceea ce e drept. Eu, spre deosebire de tine, nu mă tem. Vezi, eu nu sunt lașă”, a declarat Serena Williams, la momentul respectiv. 

La peste trei ani de la acel eveniment, Năstase a comentat incidentul și susține că s-a exagerat mult. "Aici a intervenit foarte mult presa şi a exagerat. Eu sunt prieten bun cu tatăl Serenei, le cunosc pe ea şi pe Venus de când aveau 12 ani. Remarca asta a fost ca o glumă. Că este ciocolatie… Ce înseamnă ciocolatie? Nu înseamnă nici alb, nici negru, nu? Ăsta e rasism, că nu înţeleg!?”, a declarat Ilie Năstase.

 

sursa

Link to comment
Share on other sites

Guest
This topic is now closed to further replies.
 Share

×
×
  • Create New...

Important Information

We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue.