Jump to content
Hostul a fost schimbat. Daca vedeti serverul offline readaugati rpg.b-zone.ro sau 141.95.124.78:7777 in clientul de sa-mp ×

Firma de cablu din Coreea de Sud dă Netflix în judecată după creșterea bruscă de trafic de net cauzată de Squid Game


Alucard ToV
 Share

Recommended Posts

524381l-640x400-b-d62d40cd.jpg

 

Suma estimată de plată urcă estimativ la 22,9 milioane de dolari

 

Operatorul SK Broadband din Seul a dat în judecată Netflix pentru ca acesta să achite pagubele provocate de creșterea bruscă a traficului online și de lucrările suplimentare de întreținere după ce serialul Squid Game a produs o creștere bruscă a traficului, relatează purtătorul de cuvând al firmei SK vineri.

 

Gestul vine după ce o instanță din Seul a decis că Netflix trebuie să compenseze „rezonabil” providerii de Internet pentru creșterea utilizării Internetului, și mai mulți legiuitori din Coreea de Sud s-au exprimat împotriva firmelor de streaming care nu plătesc corespunzător firmele de cablu, deși generează trafic pe Internet.

 

Netflix răspunde că va lua în calcul plângerea SK Broadband și că este deschisă la dialog, încercând să găsească o soluție comună pentru a se asigura că publicul nu este afectat.

 

Popularitatea serialului Squid Game  și a altor programe au subliniat poziția de top a Netflix ca generator de conținut online, fiind pe locul doi după YouTube, însă cei doi sunt singuri care nu plătesc taxe de utilizare a rețelei, în timp ce alți furnizori de conținut precum Amazon, Apple sau Facebook plătesc, scrie Reuters.

 

Așa cum arată datele, traficul a crescut de 24 de ori din mai 2018 încoace, până la 1,2 trilioane de date procesate pe secundă în septembrie, în contextul succesului mai multor producții Netflix în Coreea printre care serialele Squid Game și DP.

 

SK Broadband susține că a dat în judecată Netflix pentru creșterea traficului în rețea de când Netflix a început să folosească linia dedicată a providerului din 2018 încoace pentru a oferi volume tot mai mari de materiale video de înaltă rezoluție spectatorilor din Coreea, de la servere din Japonia și Hong Kong.

 

Anul trecut, Netflix a dat el însuși în judecată pentru eventualele obligații față de SK. Netflix susține că orice cheltuieli ale SK au fost în cadrul obligațiilor contractuale față de utilizatorii de Internet, iar în lumea Internetului distribuirea conținutului este „gratuită din principiu”.

 

Totuși, în rezoluția contra Netflix din iunie, a tribunalului central din Seoul, SK e obligat să ofere servicii numai „contra cost” și este ceva rezonabil ca Netflix „să ofere ceva în schimb.”

 

SK estima că plata datorată urcă la aproximativ 27,2 miliarde Won (22,9 milioane de dolari) numai pentru 2020. Netflix a făcut apel, iar următoarele înfățișări vor fi în decembrie.

 

Netflix spunea într-o declarație că a ajutat la crearea a 16.000 de locuri de muncă în Coreea de Sud cu investiții de 770 miliarde won, cu efecte economice de 5,6 trilioane de won. Autoritățile din Coreea de Sud notează că dintre primii zece generatori de trafic din Coreea de Sud, 78,5 % vine de la providerii străini, iar Google-YouTube și Netflix ignoră plata taxelor de trafic online. În schimb, în Statele Unite Netflix plătește taxe, ca de exemplu providerului de cablu Comcast Corp.

 

Sursa

Link to comment
Share on other sites

Guest
This topic is now closed to further replies.
 Share

×
×
  • Create New...

Important Information

We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue.