Jump to content

Primele benchmark-uri pentru Steam Deck „s-au scurs” pe Internet


RW DDonny
 Share

Recommended Posts

Steam-Deck-reclama-780x470.jpg

 

Consola celor de la Valve se vrea a fi o adiție interesantă în arsenalul pasionaților de jocuri video. Steam Deck este una din cele mai așteptate lansări din ultima vreme, iar mulți sunt curioși să vadă cum anume se va descurca micul gadget în fața unui torent de jocuri din librăriile noastre.

 

Niște teste timpurii și-au făcut apariția online, iar acestea vin din partea unui utilizator chinez. Benchmark-urile au fost rulate pe un development kit ale cărui specificații se apropie oarecum de cele ale produsului final. În cele din urmă, acel Steam Deck care va fi expus pe rafturi ar putea veni cu specificații și performanțe superioare, dar nu e o idee rea să avem și o privire de ansamblu cu privire la caii-putere mai mult sau mai puțin orientativi.

 

Specificațiile – cheie ale lui Steam Deck – O scurtă recapitulare

 

Consola rulează pe Steam OS și integrează un APU Van Gogh De la AMD cu patru nuclee și opt fire de execuție. Grafica se va baza pe arhitectura RDNA 2, iar în combinație cu procesorul care poate fi tactat până la 3.5GHz, se așteaptă ca Steam Deck să fie mai rapid decât Xbox One și PlayStation 4, cică.

 

image.png.e09016c171d6f8ba6a0ecbe77214c8ab.png

 

Primele rezultate în jocuri

 

Benchmark-urile încep cu Shadow of the Tomb Raider. Pe configurația High Quality, utilizatorul a reușit să obțină 36 de cadre pe secundă. Folosindu-se de setările custom, acesta a obținut un framerate peste 60 pe rezoluția nativă a consolei.

 

Steam Deck

 

DOOM Eternal pe medium a rulat în medie 60FPS, însă îmbunătățirile vizuale au scăzut framerate-ul la 46. Chiar și așa, utilizatorul menționează că jocul rulează decent și fără semne de stuttering. Printre titluri importante se numără și câteva jocuri competitive. Aici, Dota 2 a scos 140FPS în meniul de alegere al eroilor. Pe setările maxime, în meciuri, cadrele au coborât la 47, crescând la 80 odată cu selectarea configurației low image quality. 

Steam Deck

Steam Deck

 

 

Cireașa de pe tort a venit sub forma lui Cyberpunk 2077. Aici, utilizatorul a constatat că jocul rulează în medie la 20-30 FPS pe un preset high. Chiar și așa, vorbim despre o performanță onorabilă, dacă luăm în calcul că Steam Deck este prima încercare a celor de la Valve de a pune pe piață o consolă portabilă.

 

image.png.1365399f5ebf8e65fc4b2917beb54773.png

 

Temperaturi și autonomie

 

Pe durata sesiunilor de gaming, testele utilizatorului indică o temperatură medie de 43 de grade Celsius pe spatele consoleii și 29 de grade Celsius în zona mânerelor. În ceea ce privește autonomia, Steam Deck ar putea oferi în jur de 4 – 5 ore de joacă în modul handheld. În timpul utilizării, nivelul bateriei a scăzut de la 100% la 46% în trei ore, o veste bună pentru cei care preferă să se joace de oriunde, with no strings attached (pun intended).

 

Steam Deck este, de asemenea, capabil să ruleze inclusiv Windows 11 și poate fi folosit pe post de controller atunci când te joci pe PC via Remote Play. Potrivit companiei, consola va fi pusă la dispoziția celor care au dat precomandă în decembrie 2021. Ceilalți doritori vor fi nevoiți să aștepte sosirea lui 2022.

 Steam Deck

Steam Deck

 

 

Sursa: Zona IT

Edited by TLG DDonny
Link to comment
Share on other sites

Guest
This topic is now closed to further replies.
 Share

×
×
  • Create New...

Important Information

We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue.