Jump to content
Hostul a fost schimbat. Daca vedeti serverul offline readaugati rpg.b-zone.ro sau 141.95.124.78:7777 in clientul de sa-mp ×

Guvernul a reglementat circulația trotinetelor electrice pe drumurile publice


TLG YuukiKING
 Share

Recommended Posts

trotinete-electrice-unsplash.jpg

 

Guvernul a adoptat luni (4 octombrie) o hotărâre prin care este reglementată circulația trotinetelor electrice pe drumurile publice.

Astfel, normele pentru conducătorii trotinetelor electrice sunt similare cu cele pentru bicicliști, iar condițiile tehnice pentru trotinetele electrice – de asemenea similare celor prevăzute pentru biciclete.

 

Principalele reguli de circulație aplicabile conducătorilor de trotinete electrice

 

Conform MAI, principalele reguli de circulație aplicabile conducătorilor de trotinete electrice constau în obligativitatea de a circula numai pe pista pentru bicicletă atunci când aceasta există, fiind interzisă circulația acestora pe trotuar.

Acestea trebuie conduse numai pe un singur rând atunci când circulă pe drumurile publice, iar conducătorii de trotinete electrice au obligația de a avea asupra lor actul de identitate.

 

Este interzis conducătorilor de trotinete să circule cu acestea atunci când se află sub influența alcoolului / substanțelor psihoactive

 

De asemenea, este menționată interdicția conducătorilor de trotinete de a circula cu acestea atunci când se află sub influența alcoolului ori a substanțelor psihoactive sau de a circula cu trotinetele electrice atunci când partea carosabilă este acoperită cu polei, gheață sau zăpadă.

Totodată, este interzisă circulația cu trotineta electrică fără a menține contactul cu solul sau de a circula cu aceasta atunci când nu sunt respectate condițiile tehnice minime pe care trebuie să le îndeplinească.

 

Spre deosebire de regulile stabilite pentru conducătorii de biciclete, în cazul trotinetelor electrice schimbarea direcției de mers se face prin deplasarea conducătorilor pe lângă acestea.

 

Condițiile tehnice pentru trotinetele electrice

 

În ceea ce privește condițiile tehnice pentru trotinetele electrice, acestea trebuie să fie dotate cu un sistem adecvat, funcțional, de direcție. Totodată, acestea trebuie să aibă și un dispozitiv de frânare eficace.

 

Pe lângă acestea, trotinetele electrice trebuie să fie dotate cu sistem de avertizare sonoră, echipate, pe timp de noapte sau când vizibilitatea este redusă, cu lumini și cu cel puțin un dispozitiv fluorescent-reflectorizant.

De asemenea, trotinetele electrice trebuie să fie echipate cu elemente sau dispozitive fluorescent-reflectorizante, amplasate pe roți, care, în mișcare, formează un cerc continuu.

 

 

Sursa

Link to comment
Share on other sites

Guest
This topic is now closed to further replies.
 Share

×
×
  • Create New...

Important Information

We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue.