Jump to content

Număr record de turişti români în Bulgaria. Câţi au ales să-şi petreacă sejurul la vecini


Alucard ToV
 Share

Recommended Posts

Imaginea articolului Număr record de turişti români în Bulgaria. Câţi au ales să-şi petreacă sejurul la vecini

 

Conform unui studiu efectuat de Travel Planner pe baza datelor obţinute de la Institutul de statistică din Bulgaria, dacă în perioada mai - august 2020 ţara vecină a fost vizitată, pentru odihnă şi excursii, de 177.757 de români, în acest an cifra a ajuns la 461.343, cu 259,54% mai mult, deci există o creştere de aproape trei ori. Doar în luna august, statisticile din Bulgaria au înregistrat 250.613 de români, faţă de 110.190, câţi erau anul trecut.

 

Faţă de sezonul estival 2019, ultimul înainte de pandemie, 2021 a înregistrat o creştere de 52,7% a turiştilor români. În 2019, Bulgaria a fost vizitată, în perioada mai – august de 302.131 de români.

 

30% din totalul turiştilor de pe litoralul bulgăresc au fost, în acest an, români, dintr-un total de 1.532.505 de turişti. La distanţă, topul turiştilor străini este urmat de Germania, Ucraina, Polonia, Serbia, Franţa şi Olanda.

 

„Deşi a fost înregistrată o creştere de aproape 3 ori faţă de anul precedent, 2021 a fost totuşi un an foarte greu, care a pus presiune foarte mare atât asupra agenţiilor de turism, cât şi asupra hotelierilor. Pe de o parte agenţiile au procesat într-un timp foarte scurt un volum mare de rezervări, iar hotelierii nu au prevăzut o creştere bruscă a numărului de turişti şi, în unele momente, au reuşit cu greu să facă faţă acestei situaţii. Am remarcat o revenire a numărului de turişti români care au ales litoralul bulgăresc, faţă de celelalte pieţe, care au stagnat foarte mult. Alături de turiştii bulgari, românii au fost cei mai numeroşi şi au salvat pentru al doilea an consecutiv litoralul bulgăresc. Am constatat, oricum, o tendinţă clară: turiştii propriilor ţări au optat mult mai mult pentru turismul intern, atât în cazul Bulgariei şi României, precum şi al Greciei sau Turciei. Turismul intern a crescut mai mult ca oricând în cazul multor ţări, iar mult mai mulţi turişti au preferat să viziteze ţările vecine, aşa cum a fost şi cazul românilor”, a declarat Sebastian Constantinescu, director general Travel Planner.

 

Potrivit acestuia, românii se interesează deja de ofertele de ski şi de Revelion pentru staţiunile montane ale Bulgariei, care rămâne, în continuare, şi una dintre destinaţiile de iarnă preferate.

 

Sursa

Edited by Alucard ToV
Link to comment
Share on other sites

Guest
This topic is now closed to further replies.
 Share

×
×
  • Create New...

Important Information

We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue.