Jump to content

Românii aruncă mâncare într-un an cât ar putea hrăni 20 de ani Clujul. Cum poate fi evitată risipa de alimente


Alucard ToV
 Share

Recommended Posts

How innovation in microbial research can combat food waste

 

Românii cheltuiesc pe hrană 40 % din venituri și aproape jumătate ajunge la gunoi. Potrivit unui studiu al „Departamentului de dezvoltare durabilă”, cel mai des ajung la coș mâncarea gătită și produsele de panificație.

 

De cele mai multe ori, cantitatea de mâncare aruncată într-o zi de o persoană reprezintă o masă completă.

 

44% dintre românii chestionaţi declară că aruncă mâncarea, din cauză că au gătit prea multă. Totul porneşte însă de la cantităţile de alimente pe care le cumpărăm. Contează şi vasele în care gătim.

 

„Sfatul ar fi să găteşti în fiecare zi câte ceva, uite, eu mă apuc să fac din această bucată de vită pentru patru persoane, o mâncare care se găteşte la foc mic, care dă arome, să se frăgezească carnea. (...) Îţi place să ai frigideul plin, dar nu prea le pui la treabă, drumuri dese la cumpărături, sunt mai scumpe, dar nu se mai strica ingredientele acasă” explică Chef Foa.

 

Un alt sfat este să nu umplem frigiderul cu produse pe care nu le gătim imediat.

 

Sursa

Edited by Alucard ToV
Link to comment
Share on other sites

Guest
This topic is now closed to further replies.
 Share

×
×
  • Create New...

Important Information

We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue.