Jump to content

Volvo a început producția SUV-ului electric C40 Recharge


TLG YuukiKING
 Share

Recommended Posts

Volvo-C40_Recharge-2022-800-1c.jpg

 

 

Volvo a început pe data de 7 octombrie producția modelului C40 Recharge la uzina din Ghent, Belgia. Volvo C40 Recharge este cel mai nou model complet electric al mărcii.

 

C40 Recharge este a doua mașină complet electrică a Volvo Cars și este cea mai recentă dintr-o serie de noi mașini electrice pure care vor fi lansate în următorii ani. Până în 2030, Volvo își propune să vândă doar mașini complet electrice, aceasta fiind una dintre cele mai ambițioase strategii de electrificare din industria auto.

 

De asemenea, își propune să fie o companie neutră din punct de vedere al emisiilor de carbon până în 2040.

Fabrica din Gent, una dintre cele mai mari uzine ale companiei, este pionieră în strategia Volvo Cars către electrificarea totală. De asemenea, tot aici produce și modelul XC40 Recharge.

 

Volvo C40 Recharge este un SUV coupe cu putere de supercar

 

Volvo crește considerabil capacitatea de producție a mașinilor electrice la uzina din Gent, ajungând la 135.000 de mașini pe an. Oficialii companiei se așteaptă ca mai mult de jumătate din volumul de producție al uzinei din 2022 să fie alcătuit din mașini complet electrice.

 

Propulsia lui C40 Recharge constă din două motoare electrice, unul în față și unul pe puntea spate, alimentate de o baterie de 78kWh care poate fi încărcată rapid de la 10-80% în aproximativ 40 de minute. Modelul oferă o autonomie de aproximativ 440 km. Cele două motoare oferă o putere maximă de 300 kW (408 CP). În această configurație, Volvo C40 promite performanțe de supercar – 4,9 secunde pentru accelerația de la 0 la 100 km/h. Viteza maximă este limitată la 180 km/h

 

Noul Volvo C40 folosește aceeași platformă CMA a lui XC40 și are aproximativ aceeași lungime, 4,43 metri, în timp ce înălțimea este mai mică cu circa 7 centimetri, 1,58 metri. Spre deosebire de fratele său cu caroseria „întreagă”, însă, C40 nu va putea fi comandat cu motoare pe benzină.

 

 

Sursa

Link to comment
Share on other sites

  • .Lenor locked this topic
Guest
This topic is now closed to further replies.
 Share

×
×
  • Create New...

Important Information

We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue.