Jump to content
Hostul a fost schimbat. Daca vedeti serverul offline readaugati rpg.b-zone.ro sau 141.95.124.78:7777 in clientul de sa-mp ×

Aplicația digitală de comunicare și management pentru școli Kinderpedia anunță că a atras o investiție de 1,8 milioane euro


Alucard ToV
 Share

Recommended Posts

Kinderpedia_-2-EN-min-820x547.jpeg

 

Kinderpedia atrage o investitie de 1,8 milioane euro într-o rundă condusă de fondul de investiții Early Game Ventures (EGV), potrivit unui comunicat primit de Edupedu.ro. Pe Kinderpedia sunt înregistrate peste 2.000 de şcoli şi grădiniţe din 14 ţări, de pe trei continente, ce însumează aproximativ 200.000 de utilizatori, potrivit anunțului.

 

Este una dintre cele mai importante mișcări de pe piața de ed-tech din acest an.

 

„Runda curentă de finanţare ne ajută să ducem mai departe transformarea pe care am început-o în educaţie, prin simplificarea proceselor administrative în şcoli şi grădiniţe şi plasarea parteneriatului profesor-elev-părinte chiar în centrul actului educaţional. În acelaşi timp, ne oferă resursele necesare pentru a continua procesul de scalare, acum, când Kinderpedia beneficiază deja de validare pe mai multe pieţe internaţionale”, afirmă Daniel Rogoz, CEO şi Co-fondator Kinderpedia. 

 

Fondatorii Kinderpedia sunt:

 

  • Daniel Rogoz: CEO și Co-fondator Kinderpedia, antreprenor edtech
  • Evelina Necula: Co-fondatoare Kinderpedia, antreprenor edtech
  • Valentin Ilea: Co-fondator & CTO Kinderpedia, antreprenor edtech

 

Kinderpedia_founders_Sept-2021-1024x683.jpeg

Foto: Kinderpedia

 

Conform comunicatului, Kinderpedia este o platformă inovatoare pentru educație, ce oferă întreaga infrastructură digitală necesară instituțiilor de învățământ pentru a lucra smart și a comunica eficient și transparent, atât la clasă, cât și online.

 

Kinderpedia ajută profesorii şi educatorii să salveze între 6 şi 9 ore pe săptămână din timpul administrativ şi să îşi concentreze eforturile către un act educaţional superior şi personalizat, potrivit Agerpres. Aplicaţia include funcţionalităţi complete de management al clasei – catalog electronic, prezenţă, orar, predare video la distanţă, modul de teme, librărie de documente.

 

“Pandemia a demonstrat că în domeniul educației există o nevoie acută de soluții tehnologice”, a declarat Radu Stoicoviciu, Partener al EGV. “Educația este unul dintre sistemele vitale ale oricărui stat, cu o importanță fundamentală pe termen lung și cu un impact enorm la toate nivelele societății. Dezvoltarea infrastructurii digitale pentru educație are o miză uriașă și ar trebui să reprezinte o prioritate absolută. Acesta este modul în care fondul nostru de investiții a analizat această tranzacție și, din această perspectivă, investiția EGV în Kinderpedia se înscrie în teza noastră ‘Infrastructură pentru inovație’”, completează Radu Stoicoviciu.

 

“Am crezut în misiunea Kinderpedia încă de la început și ne-am alăturat bucuroși în urmă cu un an pentru a-i susține în planurile de dezvoltare. Această rundă confirmă creșterea accelerată și potențialul de scalare al acestui business de edtech gândit de la început pe nevoi universale ale părinților și educatorilor, cât și schimbarea de paradigmă în ceea ce privește educația online. Si tocmai pentru că educația stă la baza valorilor ROCA X și Impetum Group, dar și la baza antreprenoriatului, ne implicăm acolo unde simțim că putem aduce o schimbare în bine,” a declarat Alexandru Bogdan, CEO ROCA X.

 

Asistența juridică a tranzacției a fost asigurată de echipele DLA Piper și CEE Attorneys – Boanță, Gîdei & Associates, se mai arată în comunicat.

 

Kinderpedia_-3-PARENT-EN-min-1024x683.jpg

Foto: Kinderpedia

 

Kinderpedia este găzduită în cloud, e disponibilă în 15 limbi și funcționează ca aplicație mobilă nativă pentru Android si iOS, atât pentru profesori și manageri, cât și pentru elevi și părinți. În ultimii ani, soluția a primit o largă recunoaștere a caracterului său inovator și a impactului social, atât la nivel național, cât și european.

 

Comisia Europeană a oferit Kinderpedia Seal of Excellence în cadrul programului  SME Instrument, Phase II. Compania a fost desemnată Tech for Good în cadrul European Business Angels Summit, la Bruxelles și s-a clasat de asemenea pe podiumul a numeroase competiții antreprenoriale, cum ar fi Innovators for Children sau Startarium.  

 

Early Game Ventures (EGV) este un fond de investiţii cu capital de risc (venture capital) finanțat  cu prioritate prin Programul Operațional Competitivitate 2014-2020 şi cofinanțat  prin Fondul European de Dezvoltare Regională.

 

Fondul European de Investiţii (FEI) este parte a Grupului Bǎncii Europene de Investiţii şi este principalul finanţator de risc pentru IMM din Europa, prin instrumente de capital de risc, garanţii şi microfinanţare. În România, FEI implementează instrumente financiare cofinanţate prin fonduri structurale şi de investiţii, precum JEREMIE 2007-2013, Iniţiativa pentru IMM, POR, POC, PNDR. 

 

Programul Operațional Competitivitate 2014-2020 (POC) susține investițiile menite să răspundă nevoilor și provocărilor legate de nivelul redus al competitivității economice, în special în ceea ce privește (a) sprijinul insuficient pentru cercetare, dezvoltare și inovare și (b) infrastructura subdezvoltată privind Tehnologia Informaţiei şi a Comunicaţiilor. POC beneficiază de o alocare de 1,33 miliarde euro din Fondul European de Dezvoltare Regională. 

 

Sursa

Link to comment
Share on other sites

Guest
This topic is now closed to further replies.
 Share

×
×
  • Create New...

Important Information

We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue.