Jump to content

Sorin Cîmpeanu, despre închiderea școlilor din Ilfov: DSP își depășește atribuțiile


FROG ZEW
 Share

Recommended Posts

sorin cimpeanu face declaratii

 

DSP Ilfov își depășește atribuțiile când cere trecerea în online a tuturor şcolilor din judeţ pentru 14 zile, iar solicitarea făcută este în afara cadrului legal, spune ministrul interimar al Educației, Sorin Cîmpeanu.

 

Cîmpeanu susține că sunt școli în localități din mediul rural în care rata de infectare este mică (diferit față de școlile din localitățile în care rata de infectare este foarte mare). De asemenea, sunt școli foarte aglomerate în care se învață în 2-3 schimburi, cu un număr maxim de elevi în clasă și sunt școli în care se învață într-un singur schimb, cu un număr mic de elevi în clasă.

 

În plus, există școli în care nu este niciun caz de infectare în rândul elevilor și profesorilor și sunt școli în care sunt zeci de cazuri de infectare.

„Nu există cadru legal pentru trecere generalizată/nediferențiată în online la nivelul unui județ. Decizia se ia analizând situația la nivelul fiecărei unități de învățământ. DSP nu se poate substitui nici școlilor, nici ISJ, nici CJSU. DSP Ilfov își depășește atribuțiile legale, încalcă Hotărârea CNSU nr. 76 și Ordinul comun 5338/2021 și se substituie CJSU, ISJ și tuturor unităților de învățământ din Ilfov”, spune ministrul Educației.

 

Totodată, Cîmpeanu afirmă că nu știe ca DSP să fi făcut anchetă epidemiologică în fiecare dintre cele 270 de unități de învățământ din Ilfov.

„În concluzie, solicitarea DSP Ilfov a fost făcută în afara cadrului legal, afectând procesul de monitorizare a desfășurării procesului de învățământ și perturbând funcționarea mecanismelor administrative de gestionare a situației în starea de alertă”, adaugă Cîmpeanu.

 

DSP Ilfov a trimis către toate școlile din județ o adresă oficială în care a recomandat ca orele să treacă în online.

 

Potrivit celor de la DSP a fost o recomandare pe care ei au făcut-o în condițiile în care rata infectărilor continuă să crească accelerat. ISJ Ilfov a fost de acord.

 

Teodor Negulescu, directorul DSP Ilfov, a declarat la Digi24 că recomandarea a fost făcută pentru 14 zile, începând din 18 octombrie.

Recomandarea vizează doar școlile, nu și grădinițele și creșele, a spus el.

 

Sursa

Link to comment
Share on other sites

Guest
This topic is now closed to further replies.
 Share

×
×
  • Create New...

Important Information

We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue.