Jump to content

Cursurile online, provocare pentru elevii din zonele rurale ale județului Brașov: 8.000 de tablete din mediul rural nu se puteau conecta la net


Alucard ToV
 Share

Recommended Posts

Copii-cu-tablete-la-scoala-Foto-World-Vi

 

Creșterea alarmantă a cazurilor de infectare cu SARS-COV-2 în școlile din județul Brașov a determinat autoritățile sanitare să mute în online cursurile în cele mai multe unități de învățământ, transmite Rador. 399 de clase își desfășoară activitate didactică în mediu online, iar aproape 9.300 de elevi din județ participă la cursuri de acasă.

 

În ultimul an, IȘJ Brașov a distribuit mii de dispozitive pentru ca activitatea pedagogică în mediul virtual să se desfășoare în cele mai bune condiții.

 

Despre problemele cu care s-au confruntat autoritățile a vorbit, la emisiunea Pulsul Zilei de la Radio România, inspectorul școlar general Ovidiu Tripșa: „Anul trecut am distribuit la nivelul județului Brașov peste 8.000 de tablete primite prin bugetul de stat, de la minister, iar ulterior am aflat că ele nu funcționează pe rețeaua pe care erau setate. Copiii făceau eforturi mari pentru a veni în centrul comunei, satului, pentru a prinde semnal, a-și descărca materialele ulterior lucrându-le acasă. Am recomandat directorilor să ia legătura cu operatorii de telefonie, de internet, care să îmbunătățească fluxul de internet în localitățile respective”.

 

Sursa

Link to comment
Share on other sites

Guest
This topic is now closed to further replies.
 Share

×
×
  • Create New...

Important Information

We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue.