Jump to content
Hostul a fost schimbat. Daca vedeti serverul offline readaugati rpg.b-zone.ro sau 141.95.124.78:7777 in clientul de sa-mp ×

Cea mai interesantă pereche de ochelari inteligenți a fost prezentată azi - TCL Thunderbird Smart Glasses


TLG YuukiKING
 Share

Recommended Posts

<b>Cea mai interesantă pereche de ochelari inteligenți a fost prezentată azi - TCL Thunderbird Smart Glasses</b>De ceva timp pare-că producătorii încearcă să lanseze un nou segment pe piață, cea a ochelarilor inteligenți. Nu vorbim de ochelarii VR, cei folosiți pentru gaming, ci mai degramă de dispozitive ce funcționează pe baza realității augmentate (AR)

 

De ceva timp pare-că producătorii încearcă să lanseze un nou segment pe piață, cea a ochelarilor inteligenți. Nu vorbim despre ochelarii VR, cei folosiți pentru gaming, ci mai degramă de dispozitive ce funcționează pe baza realității augmentate (AR). Pe piață au apărut și ochelarii AR cu rol de monitor, însă aceia trebuie conectați la PC-uri, laptopuri sau smartphone-uri pentru a funcționa, chiar printr-un cablu. TCL a prezentat azi o pereche de ochelari inedită, Thunderbird Smart Glasses Pioneer Edition. Detalii despre acest dispozitiv, dar și un trailer de prezentare, avem mai jos.

 

Pentru fanii Avengers, aceștia amintesc de ochelarii E.D.I.T.H dezvoltați de către Tony Stark. Totuși, vorbim despre un prototip funcțional și real ce folosește panouri ultra-subțiri micro-LED (4 µm) pentru a afișa imagini. De asemenea, față de ochelarii inteligenți prezentați în urmă cu câteva luni de Xiaomi, aceștia pot afișa imagini color datorită algoritmului folosit de către TCL. 

 

Ce ar putea face o astfel de pereche de ochelari? Deși în clip personajul nostru are smartphone, laptop și Smart TV, TCL Thunderbird țintesc spre funcționarea seamless împreună cu aceste dispozitive sau chiar înlocuirea lor completă. Facilitează browsing-ul, citirea mesajelor, vizualizarea evenimentelor din calendar și chiar controlul device-urilor Smart Home. 

 

 

 

 

În clip observăm că ochelarii au și o cameră încorporată prin care putem realiza fotografii și să le transferăm direct pe smartphone-ul din dotare. TCL nu a dezvăluit totuși detalii cu privire la specificațiile acestui dispozitiv. Momentan, pare totuși că ochelarii nu funcționează autonom, fiind necesară conectarea la un smartphone pentru afișarea informațiilor și a notificărilor. 

 

TCL

 

Din păcate, ochelarii rămân la nivel de concept momentan. TCL nu a anunțat când vor fi disponibili. Chiar dacă este o idee ambițioasă, cea mai mare problemă prezentă în acest moment cred că ar fi autonomia. Vorbind despre ochelari performanți, concepuți pentru a funcționa fără cabluri, integrarea unei baterii generoase se poate dovedi o adevărată provocare. Sperăm totuși să îi vedem în acțiune  într-o variantă hands-on, în cadrul târgurilor de tehnologie din 2022.

 

 

Sursa

Link to comment
Share on other sites

  • .Lenor locked this topic
Guest
This topic is now closed to further replies.
 Share

×
×
  • Create New...

Important Information

We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue.