Jump to content

Dodon renunţă la mandatul de deputat


BIS aka OldNab
 Share

Recommended Posts

Dodon îl imită pe Putin: „În perioada sovietică au fost multe lucruri pozitive. Au fost și deportări, dar era stabilitate”

 

 

Igor Dodon, președintele Partidului Socialiștilor din R. Moldova, a anunțat, luni, 18 octombrie 2021, că renunță la mandatul de deputat în Parlamentului de la Chișinău.

„Am luat decizia să refuz la mandatul de deputat în Parlamentul de la Chișinău. Nu văd sensul să fiu în acest Parlament. Eu consider că pot fi eficient în alte funcții. O cerere în acest sens va fi transmisă secretariatului Parlamentului în următoarele zile”, a declarat liderul socialiștilor.

 

Totodată, Igor Dodon a dat de înțeles că ar putea rămâne și fără funcția de președinte al PSRM, în urma unor modificări care ar putea fi introduse în curând în statutul partidului.

 

„Am venit cu propunerea și colegii m-au susținut ca la Congresul PSRM care va avea loc peste două luni, să fie introduse modificări în statutul partidului pentru ca partidul să fie condus de un organ colegial de conducere. Astfel, peste două luni, dacă se vor vota la Congres aceste modificări, nu va exista funcția de președinte al Partidului Socialiștilor. Va fi organ colegial, organ executiv, care va alege un secretar executiv. Eu am propus să fie un număr de cinci membri, dar Congresul va decide. Colegii mi-au propus să rămân cel puțin în continuare președinte de onoare al partidului. Decizia o va lua Congresul, dar ceea ce vreau să menționez este faptul că eu nu plec din partid, rămân în echipă pentru a asigura revenirea PSRM la guvernare”, a explicat liderul PSRM.

 

Menționăm că decizia lui Dodon vine la trei luni după ce, în urma alegerilor parlamentare din 11 iulie 2021, Blocul Electoral al Comuniștilor și Socialiștilor a obținut doar 32 de mandate, pierzând astfel puterea în Republica Moldova.

 

Majoritatea în Parlamentul de la Chișinău o deține Partidul Acțiune și Solidaritate care are 63 de mandate. De asemenea și Partidul Politic „ȘOR” a acces în Parlament cu 6 mandate.

 

 

SURSĂ: InfoPrut.

Link to comment
Share on other sites

4 hours ago, Dark Night said:

Interesant, insa cine ii va mai servi interesele lui Putin daca nu el?

Toate partidele din Parlamentul Republicii Moldova servesc interesele lui Putin în acest moment. De ce? Pentru că interesul Rusiei în Republica Moldova rămâne acelaşi: ca ea să rămână un stat independent. Cât timp la cârma Republicii Moldova se vor perinda statalişti (fie ei proruşi sau proeuropeni), Moscova va fi mulţumită.

Link to comment
Share on other sites

Guest
This topic is now closed to further replies.
 Share

×
×
  • Create New...

Important Information

We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue.