Jump to content

Steam elimină toate jocurile care conțin criptomonede și NFT-uri


RW DDonny
 Share

Recommended Posts

Steam Valve

 

 

Vâlve a decis că va elimina toate jocurile de pe Steam care conțin criptomonede și NFT-uri, sau pentru cei care nu știu denumirea completă, non-fungible tokens. De curând, regulamentul de publicare al jocurilor pe platformă a fost actualizat și interzice orice fel de „aplicație construită pe tehnologia blockchain care generează sau permite transferurile de criptomonede și NFT-uri„.

 

Ambele elemente sunt folosite pentru tranzacții online și pot fi vândute pe bani reali, lucru care i-a supărat pe cei de la Valve. Însă decizia pare a fi bazată pe ultimele scandaluri și controverse din jurul tehnologiei blockchain: de la oameni care au fost păcăliți să plătească milioane de dolari pe un fișier JPEG, până la impactul pe care minatul de criptomonede îl are asupra mediului înconjurător.

 

Steam nu are nimic de pierdut

 

Chiar dacă pare o decizie importantă, în realitate Valve a făcut doar o alegere destul de inteligentă. După scandalurile cu skin-uri de CS:GO de acum câțiva ani, compania a fost foarte atentă la tot ce implică tranzacții de elemente virtuale. Iar jocurile eliminate de pe Steam? Chiar aș vrea să văd cine o să ducă dorul unor capodopere precum CryptoKitties, Spell of Genesis sau Age of Rust.

 

Partea bună pentru pasionații de jocuri cu criptomonede și NFT-uri este că Epic Games Store nu are nici o problemă și a încurajat astfel de titluri. Iar dacă era cineva care s-o facă, clar nu putea fi altcineva decât Epic. Personal am renunțat complet la platforma lor din cauza faptului că preferă să se concentreze pe jocurile gratuite decât să integreze funcții precum achievement-uri, funcții sociale și un sistem de progresie similar cu ce vedem pe Steam, Xbox Live sau PlayStation Network.

 

 

Sursa: Zona IT

Link to comment
Share on other sites

Guest
This topic is now closed to further replies.
 Share

×
×
  • Create New...

Important Information

We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue.