Jump to content

Mercedes-Benz lansează noul Citan. Ultimul proiect al germanilor care utilizează un motor cu ardere internă


A I i n
 Share

Recommended Posts

Mercedes-Benz-lanseaza-noul-Citan-1-1.jpeg

 

Mercedes-Benz Vans lansează noul Citan. Modelul are o gamă diversă de întrebuințări în special în operațiunile de distribuție urbană.

 

În Germania și Austria, noul Citan va fi livrat de la sfârșitul lunii octombrie, urmând la rând și alte piețe europene. Acesta este disponibil atât ca Panel Van (furgon), cât și ca Tourer. În România, prețurile încep de la 19.408 euro cu TVA pentru Citan 108 CDI ca furgon cu motor diesel de 75 CP în linia de echipare de bază. Aceasta corespunde unui preț net de 16.309 de euro fără TVA. Modelul Citan Tourer entry-level 110, cu motor pe benzină, de 105 CP – costă 22.781 euro cu TVA (preț fără TVA: 19.143 euro).

 

La lansarea pe piață, gama de motoare a noului Citan va fi formată din trei variante diesel și două pe benzină. Punctele forte comune ale tuturor acestora sunt elasticitatea excelentă, chiar și la turații scăzute, și valorile de consum. Citan reprezintă ultimul proiect al Mercedes-Benz Vans care utilizează un motor cu ardere internă

 

Motorizările îndeplinesc normele de emisii Euro 6d. Toate motoarele au funcția ECO start/stop. Pe lângă transmisia manuală cu șase trepte, cele mai puternice modele diesel și pe benzină vor fi disponibile și cu o transmisie cu dublu ambreiaj (DCT) cu șapte trepte.

 

Mercedes-Benz-lanseaza-noul-Citan-8.jpg

 

Dezvoltatorii Mercedes-Benz Citan au pus un mare accent pe atingerea unui nivel de confort tipic mărcii. Astfel, s-a lucrat inclusiv niveluri de zgomot și confort exemplar în scaune.

 

Capacitatea de încărcare a lui Citan este de până la 2,9 m3, iar capacitatea sa de remorcare de 1,5 tone. Modelul dispune de până la șapte airbag-uri la bord ca dotare standard. Versiunea cu motor diesel de 114 CP vine cu funcția de overpower și overtorque (se poate beneficia de până la 119 CP și 295 Nm de cuplu pentru scurt timp).

 

Noul Citan are asistent de frânare (standard pe Citan Tourer; opțional pe Citan Furgon) și „Hey Mercedes”, asistentul vocal care poate înțelege până la 28 de limbi. Citan reprezintă ultimul proiect de autovehicule noi pentru clienții comerciali de la Mercedes-Benz Vans care utilizează un motor cu ardere internă. Toate autovehiculele viitoare vor fi disponibile exclusiv cu o variantă electrică. Un pas logic al acestei electrificări consistente este, astfel, noul eCitan.

 

 

Sursa

Link to comment
Share on other sites

  • .Lenor locked this topic
Guest
This topic is now closed to further replies.
 Share

×
×
  • Create New...

Important Information

We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue.