Jump to content
Hostul a fost schimbat. Daca vedeti serverul offline readaugati rpg.b-zone.ro sau 141.95.124.78:7777 in clientul de sa-mp ×

Noul Maserati Levante Hybrid: 300 CP și 240 Nm de cuplu


A I i n
 Share

Recommended Posts

Maserati-Levante-Hybrid-1.jpg

 

La cinci ani de la lansarea primului SUV din istoria mărcii, Maserati a dezvăluit și versiunea ecologică a modelului, Levante Hybrid, care reprezintă de asemenea o premieră absolută. Strategia de electrificare gândită de italieni pentru gama lor a început în vara anului trecut, atunci când a fost lansată versiunea „verde” a modelului Ghibli. Al doilea pas important pe care producătorul îl face în această direcție îl reprezintă acest prim SUV electric.

 

Performanțe de invidiat

 

Primul SUV electric al italienilor ascunde sub capotă un propulsor în patru cilindri de 2,0 litri, care dezvoltă o putere maximă de 330 CP și 450 Nm de cuplu la 2.250 rpm. Acesta lucrează în tandem cu un sistem hibrid „E-Booster”, care funcționează la 48 V. Datorită acestor resurse extrem de generoase și a sistemului de tracțiune integrală, Levante Hybrid este capabil să demareze de la 0 la 100 km/h în doar 6 secunde, ceea ce îl face mai rapid cu aproape o secundă decât versiunea diesel. De asemenea, viteza maximă anunțată de constructor este de 240 km/h.

 

Bateria a fost amplasată în partea posterioară a mașinii, fără a se diminua capacitatea de încărcare a portbagajului. În același timp, datorită poziționării bateriei lângă puntea spate, repartiția față/spate a greutății SUV-ului este de 50:50, ceea ce se traduce printr-un plus la capitolul stabilitate și comportament dinamic. Potrivit informațiilor furnizate de Maserati, noul Levante Hybrid oferă un consum mai bun cu 18% comparativ cu versiunea pe benzină cu motor termic V6 de 350 CP.

Noul Maserati Levante Hybrid poate fi comandat deja în România, prețul de pornire fiind de 69.100 euro fără TVA (82.229 de euro cu TVA inclus). Levante Hybrid costă în România de la 82.000 de euro.

 

 

Sursa

Link to comment
Share on other sites

  • .Lenor locked this topic
Guest
This topic is now closed to further replies.
 Share

×
×
  • Create New...

Important Information

We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue.