Jump to content

Huawei anunță lansarea lui nova 9 în România; Smartphone cu ecran OLED 120Hz, încărcare la 66W și căști cadou la precomandă


A I i n
 Share

Recommended Posts

<b>Huawei anunță lansarea lui nova 9 în România; Smartphone cu ecran OLED 120Hz, încărcare la 66W și căști cadou la precomandă</b>Această zi de 21 octombrie 2021 a marcat printre altele și lansarea smartphone-ului Huawei Nova 9 la nivel global, terminalul sosind în Europa și totodată în România. Încă de acum o săptămână a demarat și un program

 

 

Această zi de 21 octombrie 2021 a marcat printre altele și lansarea smartphone-ului Huawei nova 9 la nivel global, terminalul sosind în Europa și totodată în România. Încă de acum o săptămână a demarat și un program de preînregistrare pentru achiziția acestui smartphone în România, astfel că cei care s-au înscris la newsletter-ul de pe magazinul Huawei Store au putut beneficia de un voucher de 200 lei reducere pentru a cumpăra un nova 9. Au fost de asemenea și concursuri care au adus participanților telefoane Nova cadou și excursii în Viena cu Selly sau Lidia Buble.

 

Telefonul ne este deja familiar, asta pentru că a fost anunțat deja pentru piața din China încă din septembrie anul curent. Acum am asistat la debutul său în Europa și am avut și noi un trimis la fața locului, în Viena, pe Zoltan, care va reveni cu impresii la cald despre acest smartphone care surprinde plăcut prin design, ecran și capabilitățile de încărcare. În rândurile de mai jos discutăm despre principalele aspecte, de la design, ecran și până la prețuri.

 

Design și Display

 

Așa cum spuneam și mai sus, telefonul surprinde plăcut prin design-ul adoptat, cu muchii rotunjite ale carcasei dar și ale display-ului. Avem un decupaj selfie bulină central destul de mic. Telefonul măsoară 7.8 mm grosime, cântărește 175 grame, iar culorile disponibile sunt negru, albastru pentru piața din Europa.

 

Huawei nova 9

 

Display-ul este curbat lateral (stânga-dreapta) și este un OLED de 6.57 inch, având rezoluție FHD+, rată de refresh de 120Hz și poate afișa până la 1 miliard de culori. 

 

Hardware

 

Huawei nova 9 este un smartphone de nivel high mid-range, optând pentru un procesor Qualcomm chiar, un octa-core Snapdragon 778G 4G. Există o singură variantă disponibilă, cea cu 8 GB RAM și 128 GB stocare UFS, fără slot microSD. Lista completă de dotări o aveți mai jos și aș aminti că telefonul are scanner de amprente optic sub display. 

 

Specificații:

  • Display: OLED, 6.57 inch, 120Hz, FHD+ 
  • Procesor: Snapdragon 778G 4G
  • Configurații: 8 GB RAM + 128 GB stocare UFS
  • Cameră selfie: 32 mpx, filmare 4k@30fps
  • Cameră spate: 50 mpx (wide) + 8 mpx (ultra-wide) + 2 mpx (bokeh) + 2 mpx (macro)
  • Conectivitate: 4G LTE, WiFi 6, NFC, USB-C
  • Securitate: scanner de amprente optic sub display 
  • Baterie: 4300 mAh, încărcare la 66W, încărcare inversă

 

Cameră

 

Un aspect important din ecuație este reprezentat și de către cameră, nu doar cea din spate ci și cea frontală. Pentru selfie-uri avem la dispoziție o cameră wide de 32 megapixeli, cu funcție HDR și ceea ce mi-a atras atenția, cu filmare 4k@30fps, astfel că te poți apuca și de vlogging dacă vrei. Telefonul aduce în spate un setup foto quad bine echilibrat, care implică în primul rând o cameră foto principală wide de 50 mpx cu senzor RYYB, deschidere f/1.9 și PDAF.

 

Huawei nova 9

 

Alături avem o cameră ultra-wide de 8 megapixeli pentru a cuprinde tot peisajul din vacanță în fotografie, iar pentru distracție există și camera macro de 2 mpx care îți permite să te apropii mult de subiect pentru capturi deosebite. Setup-ul este completat de o cameră bokeh de 2 mpx pentru acel fundal blurat din fotografii. Filmarea se face până la 4K, iar în slow motion ajungem la 720p@960fps. 

 

Baterie și software

 

La interiorul lui Huawei nova 9 descoperim o baterie de 4300 mAh care deși poate părea destul de basic la prima vedere, compensează prin încărcarea super rapidă la 66W. Huawei spune că putem ajunge de la 0 la 100% în doar 38 de minute, iar un bonus este oferit sub forma funcție de powerbank prin care putem încărca alte telefoane via cablu UBS-C.

 

Huawei nova 9

 

Cât despre software, așa cum bine știați, Huawei nova 9 vine cu HarmonyOS 2.0 la pachet și are magazinul de aplicații AppGallery la pachet care în ultimul an a ajuns la mii de aplicații disponibile, inclusiv titluri din România și aplicații bancare. 

 

Preț și Disponibilitate

 

Huawei nova 9

 

Huawei nova 9 este deja disponibil la precomandă în România și așa cum spuneam, până astăzi cei care s-au abonat la newsletter au putut beneficia de un voucher de 200 lei reducere pentru achiziția telefonului. Acum telefonul poate fi comandat la prețul de 2.499 lei de pe huaweistore.ro sau din magazinele partenere, iar în perioada de precomandă 21-31 octombrie primești cadou o pereche de căști wireless FreeBuds 4 care separat se vând pentru aproximativ 600 lei.

 

 

Sursa

Link to comment
Share on other sites

  • .Lenor locked this topic
Guest
This topic is now closed to further replies.
 Share

×
×
  • Create New...

Important Information

We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue.