Jump to content

Memoria DDR5 va fi mult mai scumpă decât DDR4 în primii doi ani


Recommended Posts

MSI DDR5

 

Pe măsură ce producătorii își prezintă oferta de plăci de bază cu chipset Z690 pentru procesoarele Intel Alder Lake, începem să primim din ce în ce mai multe informații. MSI ne vorbește despre cel mai nou standard de memorie într-o postare detaliată de pe blogul companiei, iar ceea ce mi-a sărit în ochi cel mai tare a fost paragraful dedicat prețurilor.

Majorarea prețurilor pentru memoria DDR5 nu ar trebui să ne surprindă

Treaba asta nu vine ca o surpriză pentru mine, însă mulți poate au uitat ce se întâmplă în momentul de răscruce dintre generațiile de memorie RAM. Iar lansarea lui DDR5 pică și într-o perioadă dificilă în care industria hardware suferă de o criză imensă de aproape orice. Iar dacă ar fi să mă iau după estimările celor de la MSI, prețul pentru 32GB de memorie DDR5 o să fie cuprins oriunde între 1.300 și 1.700 de RON.

Generația a 12-a de procesoare de la Intel poartă numele de Alder Lake și va fi lansată la apă pe data de 4 Noiembrie 2021. Odată cu noile procesoare, vom fi martorii unei lansări în masă de plăci de baza și vom putea pune mâna pentru prima dată pe memoria DDR5 și vom vedea dacă slotul PCI Express 5.0 aduce îmbunătățiri masive în comparație cu standardul actual.

Sursa

Link to comment
Share on other sites

Guest
This topic is now closed to further replies.
 Share

×
×
  • Create New...

Important Information

We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue.