Jump to content

A fost lansat smartphone-ul care rivalizează cu iPhone și Samsung Galaxy


Alexandru M. Nicolae
 Share

Recommended Posts

google

 

Google și-a prezentat, marți seara, noile smartphone-uri din seria Pixel 6. Telefoanele conțin primul cip de computer auto-proiectat al gigantului tehnologic.

Pixel 6 conține procesorul „Tensor” Google, despre care se spune că permite noi funcții ale telefonului alimentat de inteligență artificială și învățare automată. Este, de asemenea, primul telefon din serie cu un model „Pro”, conceput pentru a concura cu rivalii Apple și Samsung, potrivit BBC.

Google a creat procesorul custom Tensor de 5 nm, un CPU octa core cu 2 nuclee Cortex-A1. E primul CPU care are mai mult de un nucleu de acest gen. Mai sunt şi alte două nuclee mid level, dar şi 4 cu consum redus. Există şi un procesor custom care se ocupă cu prelucrarea imaginilor. Vine la pachet cu un cip de securitate Titan M2, care protejează fotografiile, textul şi datele sensibile.

În ceea ce privește designul, telefonul are un spate acoperit cu sticlă Gorilla Glass Victus şi tot Gorilla Glass Victus avem şi în faţă. Ecranul lui Pixel 6 Pro e mai curbat decât cel de pe Pixel 6. Pixel 6 Pro are o rama din aluminiu cu o textură specială şi vine pe nuanţele negru, coral şi alb/gri. Cântăreşte 210 grame şi are o talie de 8.9 mm.

Pixel 6 se vinde la prețuri de la 599 dolari

Linia Google Pixel conține dispozitive flagship la prețuri care pleacă de la 599 de dolari pe bucată. Modelul Pro va costa 899 de dolarii aducându-l mai aproape de prețul dispozitivelor de vârf concurente. Acesta este același preț de lansare pentru modelul de bază ca Pixel 5, care a fost, a spus Google la acea vreme, conceput pentru „o recesiune economică”.

Spaţiul de stocare începe de la 128GB, iar memoria RAM va fi de 8GB, în cazul lui Pixel 6, şi 12GB în cazul lui Pixel 6 Pro. Cât despre celelalte caracteristici, trebuie specificat că ambele versiuni au o cameră principală de 50 megapixeli (MP) și o cameră de 12 MP. Modelul Pro are o cameră suplimentară de 48MP, oferindu-i un zoom optic de 4x. Modelul Pro are, de asemenea, mai multă memorie, un ecran cu rezoluție mai mare și o rată mai mare de reîmprospătare a ecranului de până la 120 Hz – sau 120 de reîmprospătare a ecranului o secundă, ceea ce poate face ca animațiile și mișcările rapide să pară mai fine.

O altă caracteristică nouă este „deblurarea feței”. Când faceți o fotografie cu camera orientată spre spate, aceasta va utiliza toate camerele disponibile și va lua mai multe versiuni. Deci, dacă o persoană se mișcă constant camera va încerca să remedieze o față neclară prin combinarea tuturor datelor și va încerca să-și dea seama cum ar trebui să arate versiunea neblurată.

Sursa

Link to comment
Share on other sites

  • .Lenor locked this topic
Guest
This topic is now closed to further replies.
 Share

×
×
  • Create New...

Important Information

We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue.