Jump to content

Patriarhul Daniel le cere ierarhilor să se abţină de la comentarii privind vaccinul şi pandemia


BIS aka OldNab
 Share

Recommended Posts

Patriarhul Daniel, poziție categorică despre vaccin și pandemia de COVID. Ce le-a scris ierarhilor din BOR

 

 

 

Poziție categorică tranmisă de capul Bisericii Ortodoxe Române, Patriarhul Daniel, către ierarhii din Biserica Ortodoxă. Preafericitul Daniel a trimis o scrisoare dură în care le cere acestora să se abțină de la comentarii despre vaccin și pandemie.

 

Patriarhul Daniel a criticat că unii ierarhi au încălcat disciplina internă a Bisericii Ortodoxe. În acest sens, Preafericitul Daniel a oferit exemplul episcopului de Giurgiu, Ambrozie. Acesta a susținut că vaccinurile anti-Covid ar fi expirate, susține G4media.

 

”Vă aducem la cunoștință că, în ultima perioadă, în special în contextul extinderii pandemiei, unii clerici s-au exprimat public asupra unor chestiuni de interes național, mai ales cu opinii pro sau contra vaccinării, nerespectând astfel prevederile statutare și hotărârile sinodale referitoare la disciplina comunicării în BOR.

 

Mai mult chiar, unii ierarhi și-au exprimat public puncte de vedere personale în mod unilateral, fără nici o consultare cu mitropolitul lor sau cu Patriarhul. Recent o astfel de atitudine a avut-o preasfințitul părinte Ambrozie, episcopul Giurgiului, care a folosit predica din cadrul Sfintei Liturgii pentru a critica virulent autoritățile publice din România, în special pe președintele României”, arată Patriarhul Daniel în scrisoare.

 

În opinia Preafericitului Daniel, astfel de poziționări anti-vaccin au adus prejudicii Bisericii Ortodoxe. El a arătat că a fost produs un deficit de imagine Bisericii, cât și petiții și plângeri ale cetățenilor înregistrate la Cancelaria Sfântului Sinod.

 

Patriarhul Daniel le-a solicitat categoric capilor bisericii să se abțină de la comentarii politice și despre pandemie. În plus, el a anunțat organizarea unei întâlniri a Sfântului Sinod pe această temă.

 

”Vă solicităm, Înaltpreasfinția Voastră, să evitați exprimările publice referitoare la subiecte politice și medicale pentru care clericii nu sunt calificați și să aveți o atitudine pastorală conformă cu prevederile canonice, statutare, regulamentare și cu otărârile Sfântului Sinod, pentru a confirma că Biserica Ortodoxă Română este cu adevărat un factor al păcii sociale în această perioadă dificilă pentru toți românii”, se arată în scrisoarea transmisă de Patriarhul Daniel către ierarhii din BOR.

 

 

SURSĂ: Capital.

Link to comment
Share on other sites

  • BIS aka OldNab changed the title to Patriarhul Daniel le cere ierarhilor să se abţină de la comentarii privind vaccinul şi pandemia
Guest
This topic is now closed to further replies.
 Share

×
×
  • Create New...

Important Information

We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue.