Jump to content

CCR pendinte: art. 93 ind. (1) alin. (1) din Legea nr. 1/2011 a educației naționale


Madalin
 Share

Recommended Posts

În data de 28.10.2021 s-a constituit un nou dosar (3225D/2021) pe rolul Curţii Constituţionale, urmând a fi analizate dispoziţiile art. 93 ind. (1) alin. (1) din Legea nr. 1/2011 a educației naționale (cauza Ionescu Monica Corina).

 

Conform motorului de căutare de pe pagina Curții Constituționale, acesta este primul dosar în care această dispoziție, formează obiectul unui control de constituționalitate.

 

Instanţa de trimitere este Tribunalul Galați.

 

Nici pe portalul instanţei de trimitere, şi nici pe portalul Curţii Constituţionale nu se precizează în raport de ce dispoziţii din Constituţie se va realiza controlul de constituţionalitate.

 

Dispoziţiile criticate au următorul conţinut normativ:

 

Art. 93 ind. (1) – extras


(1) Consiliile de administraţie ale unităţilor de învăţământ pot hotărî modificarea duratei contractului individual de muncă din durată determinată de un an în contract individual de muncă pe durata de viabilitate a postului/catedrei, pentru cadrele didactice calificate, dacă acestea au promovat examenul de definitivat şi concursul naţional de titularizare cu nota/media de cel puţin 7, în condiţiile prezentei legi, şi dacă postul este vacant.

 

Sursa

Link to comment
Share on other sites

Guest
This topic is now closed to further replies.
 Share

×
×
  • Create New...

Important Information

We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue.