Jump to content

Studenți ai Universității de Vest din Timișoara se implică în campania de vaccinare din județ prin acțiuni de diseminare a informațiilor pro-vaccin


Alucard ToV
 Share

Recommended Posts

uvt18nov-820x545.thumb.jpg.bc72e875a123b6387cc67ceeb0d1ed28.jpg

 

Universitatea de Vest din Timișoara și Spitalul Clinic Militar de Urgență “Doctor Victor Popescu” anunță un acord de parteneriat prin care studenții de la UVT vor sprijini echipele medicale de vaccinare de la instituția menționată, prin acțiuni de diseminare a informațiilor privind vaccinarea.

 

Începând cu această săptămână, echipe de studenți și cadre didactice de la Departamentul de Asistență Socială din cadrul Facultății de Sociologie și Psihologie din UVT urmează să realizeze activități de consiliere pe teren și să disemineze informații pro-vaccinare în localitățile din județul Timiș unde urmează să se deplaseze echipele mobile de vaccinare de la Spitalul Clinic Militar de Urgență “Doctor Victor Popescu”, precizează Universitatea.

 

Potrivit comunicatului, “în criza sanitară globală, asistentul social este unul dintre specialiștii cu rol de agent al schimbării indivizilor în comunitate, fiind un partener real al cetățenilor în procesul de schimbare inițiat. Considerăm că persoanele care locuiesc în comunitățile rurale nu au întotdeauna un acces facil la informațiile obiective privind măsurile de protecție pe termen scurt, mediu și lung împotriva virusului SARS-COV-2. Unul din rolurile profesionale ale asistentului social este cel de mobilizator, care încurajează și stimulează oamenii din comunitate să se vaccineze, valorificând, în situația dată, oportunitatea oferită de echipele mobile de la Spitalul Clinic Militar de Urgență “Doctor Victor Popescu”.

 

Campania va fi demarată în acest sfârșit de săptămână în localitățile Variaș, Sânpetru, Valcani, Dudeștii Vechi și Găvojdia, urmând să continue în următoarele șase luni, în funcție de realitățile din teren.

 

Sursa

Link to comment
Share on other sites

Guest
This topic is now closed to further replies.
 Share

×
×
  • Create New...

Important Information

We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue.