Jump to content

Faceți cunoștință cu ICAT, asul din mâneca celor de la NVIDIA (hands-on)


Recommended Posts

NVIDIA ICAT Hands-On

 

 

NVIDIA a câștigat adulația publicului atunci când a lansat tehnologii precum Ray-Tracing și DLSS. De atunci și până astăzi, a reușit să își solidifice poziția de lider de piață și pe măsură ce competiția face pași mici, tabăra verde are un as în mânecă: ICAT. Cunoscută sub numele de Image Comparison Analysis Tool, noua unealtă de la NVIDIA îți permite să compari mult mai ușor diferențele dintre mai multe setări grafice ale unui joc.

 

Și înainte de a întreba la ce e bun ICAT ăsta și ce vrea NVIDIA de la noi, o să trec în revistă o descriere mai pe Limba Română a aplicației. Încă de pe la prima sa apariție, DLSS a fascinat publicul. Însă mulți s-au întrebat care este impactul pe care această tehnologie îl va avea asupra calității imaginii. ICAT îți permite să vezi cu ochii tăi fix asta, folosind imagini capturate direct pe PC-ul tău. Astfel, vezi în timp real care sunt diferențele dintre diferitele setări grafice alese și cum DLSS sau Ray-Tracing îmbunătățesc calitatea imaginii.

 

Ori mai pe scurt, este o mișcare de tipul „Nu mă crezi? Na’ și vezi cu ochii tăi!” prin care NVIDIA reușește încă o dată să dovedească că tehnologiile sale sunt mai bune decât ale competiției. Așa că trebuia să intru și eu în horă și să pun mâna pe micunealta secretă din arsenalul producătorului de plăci video și să văd, cu ochii mei, care este treaba.

 

NVIDIA ICAT Hands-On

 

NVIDIA ICAT te lasă să compari două sau mai multe materiale

 

Aplicația ICAT este disponibilă pe site-ul NVIDIA și poate fi descărcată gratuit. Ăsta este unul dintre punctele principale prin care compania speră să atragă cât mai mulți utilizatori. Și trebuie să recunosc că a fost o mișcare curajoasă. După ce a lansat DLSS, l-a dat și la liber altor companii și acum oferă și o unealtă cu care să vezi ce și cum schimbă.

 

Odată descărcată, aplicația nu trebuie instalată sau ceva. Tot ce trebuie să faci este să o deschizi și să introduci în ea clipuri salvate din jocurile favorite. Și ce metodă mai bună de a înregistra gameplay, dacă nu cu Shadowplay de la NVIDIA? Odată ce ai înregistrat fișierele și le-ai încărcat în ICAT, unealta îți pune la dispoziție două metode de comparație: Split Screen și Side by Side.

 

NVIDIA-ICAT-Hands-On-2.png

NVIDIA-ICAT-Hands-On-4.png

 

 

În modul Split Screen, vei putea suprapune două filmări și să treci printre ele cu ajutorul unui slider, astfel vezi diferențele în timp ce ambele filmări se derulează. Modul Side by Side este de la sine înțeles și te lasă să compari cele două materiale unul lângă altul, în ceea ce pare a fi un joc de găsit diferențele dintre imagini. Și dacă vrei să arunci o privire mai în amănunt, poți da oricând zoom pentru a compara imaginile mai de aproape.

 

 

 

Mai multă libertate

 

Chiar dacă ICAT nu este o unealtă revoluționară care să schimbe peisajul industriei de jocuri video, este o mișcare curajoasă din partea NVIDIA. În încercarea de a dovedi că tehnologiile sale aduc beneficii gamerilor și reușesc să ofere un nivel de performanță mai bun decât al competiției, fără să facă rabat la calitate, compania a oferit publicului și o metodă numai bună de a compara rezultatele.

 

În acest fel vei putea observa impactul DLSS în comparație cu FSR de la AMD sau alte tehnologii de acest tip. În plus, vei putea experimenta cu setările jocului pentru a obține cea mai bună calitate a imaginii, ori să vezi ce sacrificii trebuie să faci pentru a menține un framerate stabil. Și da, nu este pentru oricine, însă pasionații gaming-ului pe PC vor aprecia această unealtă.

 

 

Sursa: Zona IT

Link to comment
Share on other sites

Guest
This topic is now closed to further replies.
 Share

×
×
  • Create New...

Important Information

We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue.