Jump to content

Lenovo Tab P12 Pro este prima tabletă din lume care primește acces la Android 12L Developer Preview


A I i n
 Share

Recommended Posts

<b>Lenovo Tab P12 Pro este prima tabletă din lume care primește acces la Android 12L Developer Preview</b>Sfârșitul lunii noiembrie nu a marcat doar lansarea a noi cipseturi de la Qualcomm. Google a susținut o conferință destul de importantă în cadrul căreia a anunțat detalii despre noile versiuni Android dedicate tabletelor și televizoarelor

 

 

Sfârșitul lunii noiembrie nu a marcat doar lansarea a noi cipseturi de la Qualcomm. Google a susținut o conferință destul de importantă în cadrul căreia a anunțat detalii despre noile versiuni Android dedicate tabletelor și televizoarelor. Android 12L era anunțat la câteva zile după debutul variantei dedicate smartphone-urilor. Este o versiune a sistemului de operare concepută special pentru tablete, telefoane pliabile și dispozitive Chrome OS. Se pare că primul dispozitiv care primește acces la această nouă versiune este Lenovo Tab P12 Pro. Detalii avem mai jos.

 

Momentan Android 12L va fi disponibil în variantă Developer Preview pentru tableta Lenovo Tab P12 Pro. Ulterior acest OS va veni în versiune Beta atât pentru acest dispozitiv, cât și pentru altele. În mod interesant, aflăm că Android 12L nu este o versiune dedicată doar pliabilelor, tabletelor și Chromebook-urilor. Ea va sosi pe toate modelele, chiar dacă optimizarea se va vedea în cazul display-urilor de dimensiuni mari. Cred însă că va fi de folos pentru modele de la Motorola cu funcția Ready For sau smartphone-uri Samsung cu DeX.

 

tab%20p12_592x395.jpg

 

Primul build disponibil acum pentru tableta Lenovo Tab P12 Pro este disponibil acum spre descărcare, fiind însă dedicat dezvoltatorilor. Include patch-ul de securitate pe luna noiembrie, iar Lenovo susține că Android 12L “este primul OS Android care utilizează noi API-uri care le oferă mai multă libertate dezvoltatorilor de aplicații. Acesta pot aduce o experiență de utilizare unică în landscape, iar multitasking-ul se realizează mult mia ușor”. 

 

Tableta Lenovo Tab P12 Pro nu este comercializată momentan în România. De asemenea, Android 12L este o versiune dedicată dezvoltatorilor în fază Alpha, deci sunt prezente multe bug-uri. Potrivit Lenovo, momentan nu funcționează autentificarea prin amprentă sau cea facială, iar butonul stylus-ului nu este recunoscut. De asemenea, nu funcționează nici interacțiunea cu mai multe degete și nici funcția Miracast. Va mai dura ceva până vom vedea update-ul în fază beta.

 

 

Sursa

Link to comment
Share on other sites

Guest
This topic is now closed to further replies.
 Share

×
×
  • Create New...

Important Information

We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue.