Jump to content

Hagi a vorbit despre posibilitatea ca Petrescu să devină selecționerul României: ”Trebuie un om căruia îi place presiunea”


MS13 Huski
 Share

Recommended Posts

                                                                   Gheorghe Hagi, managerul de la Farul Constanța / Foto: Sport Pictures

Echipa națională a României este în căutarea unui nou selecționer după despărțirea de Mirel Rădoi, iar conducerea FRF încearcă să-l convingă pe Dan Petrescu (53 de ani), antrenorul lui CFR Cluj, să meargă la cârma ”tricolorilor”.

 

Răzvan Burleanu și Mihai Stoichiță au călătorit la Cluj și au avut o întâlnire cu Dan Petrescu, însă tehnicianul din Gruia a evitat să dea un răspuns ferm și a anunțat că va lua o decizie după ultimul meci al anului în Liga 1. Gică Hagi, managerul Farului și fostul coleg al ”Bursucului” din ”Generația de Aur”, a vorbit despre posibilitatea ca antrenorul campioanei să preia frâiele echipei naționale.

 

Gică Hagi, despre posibilitatea ca Dan Petrescu să preia naționala României: ”Nu sunt eu în măsură să judec”

 

”Regele” a spus în nenumărate rânduri că naționala României are nevoie de un selecționer care să pune în aplicare un proiect întins pe mai mulți ani, în urma căruia ”să răsară” o echipă puternică, asemenea celei de la mijlocul anilor 90.

"Nu sunt eu în măsură să judec, nu știu dacă Dan Petrescu va merge la echipa națională. România are antrenori foarte buni, v-am mai spus. România are nevoie să facă performanță, să construiască o echipă puternică. E simplu, noi nu avem calificări.

Nu avem nevoie de reconstrucție, avem nevoie de construcție! Eu n-am spus că nu vreau rezultate, dar proiectul este altceva. Presiunea este uriașă pe selecționer, normal, selectezi cei mai buni jucători. Acolo trebuie adus un om căruia îi place această presiune.

Presiunea nu trebuie să aducă teamă, trebuie să te motiveze. Trebuie să-i găsim pe cei puternici, cărora le place presiunea", a spus Gică Hagi, după Farul - Rapid.

 

Dan Petrescu a amânat luarea unei decizii până la finalul primei părți a Ligii 1: ”Sunt concentrat 100% la CFR”

 

”După cum știți, ieri am avut o întâlnire cu cei de la Federație, pe care nu aș fi vrut să o am. Am zis că aș vrea să se termine campionatul, să vorbim la final, dar au insistat. Plus că patronul a fost informat, fără știința lui nu puteam să mă întâlnesc. Am vorbit cu ei și acum pentru mine subiectul este încheiat în momentul ăsta.

Mai sunt cinci meciuri și nu e normal să vorbim despre mine pentru că, dacă CFR pierde, o să se spună că n-am fost concentrat sau am distrus echipa. Eu sunt concentrat 100% la CFR, am contract trei ani, acum nu mai depinde de mine, depinde club, de patron. La orice altă întrebare o să zic `next question`, deci degeaba mă întrebați”, a declarat Dan Petrescu, într-o conferință de presă.

 

sursa

Link to comment
Share on other sites

Guest
This topic is now closed to further replies.
 Share

×
×
  • Create New...

Important Information

We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue.