Jump to content
Hostul a fost schimbat. Daca vedeti serverul offline readaugati rpg.b-zone.ro sau 141.95.124.78:7777 in clientul de sa-mp ×

“Copiii care citesc au părinți care citesc” – Ana Sipciu, fondatoarea librăriei pentru copii Asteroidul B 612


Alucard ToV
 Share

Recommended Posts

adorable-book-boy-1250722-960x640.thumb.jpg.b493aff67c0cee5b4ddabf9a37553c20.jpg

 

Într-o zi ploioasă, mergând prin Cotroceni, am descoperit întâmplător o micuță librărie a cărei atmosferă caldă parcă te striga să intri. Era o librărie pentru copii, singura de acest gen pe care o văzusem vreodată în București, scrie culturaladubă.ro. La casa de marcat am întâlnit-o pe Ana, librar și fondatoarea librăriei Asteroidul B 612. I-am spus că mi se pare special locul și că mi-ar plăcea să revin într-o zi, să facem un interviu pentru Cultura la dubă. Am urmărit activitatea librăriei pe social media și, un an mai târziu, am revenit.

 

„Copiii care citesc au părinți care citesc, nu trebuie să faci eforturi să îi atragi. Dacă un copil nu a fost obișnuit cu cărțile de când era mic, dacă nu vede în familie că este o practică uzuală, atunci nici el nu o să facă asta. Pentru orice copil există o carte care să îl atragă. Poate unuia nu îi place magia, dar e atras de aventuri, trebuie să descoperi acel lucru care îi place. E ca la mâncare, cumva”, a spus Ana.

 

Ana crede că, pentru a-i atrage pe copii către lectură, părinții ar trebui să asocieze cărțile cu distracția, în niciun caz cu o obligație. Și, cel mai important, să fie la rândul lor un exemplu.

 

Sursa

Link to comment
Share on other sites

Guest
This topic is now closed to further replies.
 Share

×
×
  • Create New...

Important Information

We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue.