Jump to content
Hostul a fost schimbat. Daca vedeti serverul offline readaugati rpg.b-zone.ro sau 141.95.124.78:7777 in clientul de sa-mp ×

76 de cazuri pozitive astăzi în școli, în urma testării pe bază de salivă, anunță Ministerul Educației


Alucard ToV
 Share

Recommended Posts

pexels-photo-942419-960x638.thumb.jpg.7899136d78d509a599efb7b3402cded3.jpg

 

76 de cazuri pozitive în școli au fost raportate astăzi, anunță în această seară Ministerul Educației, potrivit unui comunicat primit de Edupedu.ro. Dintre acestea, 4 au fost deja confirmate prin teste PCR, 3 au fost infirmate, iar 69 nu au încă rezultat de confirmare/infirmare, conform anunțului.

 

„În urma administrării testelor rapide antigen noninvazive efectuate din proba de salivă joi, 9 decembrie, până la ora 19:00, au fost raportate 76 de cazuri detectate pozitiv.”, conform comunicatului.

 

Amintim că luni, au fost depistate 86 de cazuri detectate pozitiv în școli, după prima zi de testare pe bază de salivă.

 

Informații de context

 

Potrivit procedurii de administrare a testelor rapide antigen non-invazive, teste se realizează în prima și în a 4-a zi lucrătoare a săptămânii. Dacă școala decide să facă aceste teste elevilor, atunci elevii trebuie să aducă un formular completat de părinți, în care aceștia își exprimă consimțământul pentru testare. Dacă școala nu face testarea, atunci părinții le pot face testele acasă.

 

Ministerul Educației a avertizat ieri într-o adresă trimisă Departamentului pentru Situații de Urgență că unitățile de învățământ au rămas fără teste pentru săptămâna viitoare. În această seară, Departamentul pentru Situații de Urgență a anunțat că unii furnizori nu au respectat contarctele.

 

Sursa

Link to comment
Share on other sites

Guest
This topic is now closed to further replies.
 Share

×
×
  • Create New...

Important Information

We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue.