Jump to content

Mercedes și-a retras apelul prin care contesta titlul mondial al lui Max Verstappen


sLoww ToV
 Share

Recommended Posts

Mercedes şi-a retras apelul joi prin care contesta condiţiile în care Max Vestappen (Red Bull) a câştigat Marele Premiu de la Abu Dhabi, ultima etapă a sezonului din Formula 1.

 

F1 Grand Prix of Abu Dhabi

 

Mercedes și-a retras apelul prin care contesta titlul mondial al lui Max Verstappen

 

Team-ul german l-a felicitat totodată pe olandez pentru titlul de campion mondial cucerit în acest sezon.

 

Această decizie a echipei Mercedes vine după anunţul făcut miercuri seara de Federaţia Internaţională de Automobilism (FIA), privind deschiderea unei anchete asupra evenimentelor controversate care s-au produs în finalul cursei de pe circuitul Yas Marina.

 

"Mercedes va colabora activ cu această comisie. Încredinţăm FIA responsabilitatea pentru acest proces şi, prin prezenta, ne retragem apelul", a precizat producătorul german într-un comunicat.

 

"Am făcut acest apel în interesul echităţii sportive. De atunci, am fost într-un dialog constructiv cu FIA şi Formula 1, pentru a genera claritate pentru viitor, astfel încât toţi concurenţii să ştie regulile în baza cărora concurează şi cum vor fi puse în aplicare", au adăugat cei de la Marcedes.

 

Max Verstappen i-a suflat titlul mondial lui Lewis Hamilton în ultimul tur al ultimei etape. Așa s-a scris istoria

 

Verstappen (24 ani) a intrat în posesia titlului de campion mondial de Formula 1, după ce l-a depăşit pe britanicul Lewis Hamilton (Mercedes) în ultimul tur al cursei de la Abu Dhabi.

 

Hamilton, septuplu campion mondial, a scăpat printre degete victoria la Abu Dhabi, în urma unui incident produs cu cinci tururi înainte de final, când monopostul pilotat de canadianul Nicolas Latifi (Williams) s-a lovit violent de parapetul de protecţie de pe marginea pistei.

 

Cursa a fost imediat neutralizată, până la scoaterea de pe pistă a maşinii lui Latifi, iar în momentul în care comisarii de cursă au decis reluarea cursei, Hamilton şi Verstappen s-au aflat roată la roată. Olandezul a reuşit să-l depăşească pe britanic în ultimul tur și a obţinut astfel victoria şi primul titlu mondial din carieră.

 

"Pentru Max Verstappen şi Red Bull Racing: dorim să ne exprimăm respectul sincer pentru realizările voastre din acest sezon. Aţi făcut această luptă pentru titlu de campion cu adevărat epică. Max, te felicităm pe tine şi întreaga ta echipă şi aşteptăm cu nerăbdare să ne luptăm pe pistă în sezonul viitor", a mai scris Mercedes în comunicatul său.

 

Max Verstappen va primi trofeul rezervat noului campion din Marele Circ în cadrul unui gale care va avea loc joi seara la Paris, precizează Reuters.

 

Sursa: digisport.ro

Link to comment
Share on other sites

Guest
This topic is now closed to further replies.
 Share

×
×
  • Create New...

Important Information

We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue.