Jump to content

Motorola Moto G200 5G Unboxing: cel mai ieftin telefon cu procesor Snapdragon 888+ şi filmare 8K are un spate inedit (Video)


TLG YuukiKING
 Share

Recommended Posts

<b>Motorola Moto G200 5G Unboxing: cel mai ieftin telefon cu procesor Snapdragon 888+ şi filmare 8K are un spate inedit (Video)</b>Acum un an mă uitam la meciul dintre Mike Tyson şi Roy Jones Jr şi testam un Moto G 5G, terminal prin care Motorola îşi adjudeca titlul de "cel mai ieftin telefon 5G de pe piaţă". Ulterior avea să înceapă să vâneze premiere

 

Acum un an mă uitam la meciul dintre Mike Tyson şi Roy Jones Jr şi testam un Moto G 5G, terminal prin care Motorola îşi adjudeca titlul de "cel mai ieftin telefon 5G de pe piaţă". Ulterior avea să înceapă să vâneze premiere, între faptul că a avut prima la Snapdragon 870 pe Moto G100 până la premiera recentă a lui Snapdragon 8 Gen 1 pe Moto X30. Acum ajungem la momentul decembrie 2021, când am scos din cutie Motorola Moto G200 5G, care bifează şi el două premiere: cel mai ieftin telefon cu procesor Snapdragon 888+ şi cel mai ieftin telefon cu filmare 8K.

 

La debut costa 2399 lei, dar primeaţi la precomandă şi un voucher de 300 lei şi un cod de 100 de lei reducere de la YouTuberi de gaming din România. La 1999 lei telefonul sună fabulos, între ecranul de 144 Hz, procesorul de mai sus şi camera de 108 MP. Acum e în stoc, la eMAG la 2099 lei şi a venit momentul pentru unboxing. 

 

Pe scurt

 

Urmaşul lui Moto G100 îmbină productivitatea prin Ready For cu divertismentul printr-un ecran mare, de 6.8 inch şi cu refresh rate de 144 Hz, numai bun de gaming, ajutat şi de procesorul Snapdragon 888+. Are şi o baterie generoasă, un spate cu design cum nu am mai văzut în zona camerei, dar şi o cameră de 108 MP într-un setup triplu.

La modul pragmatic, e şi un telefon future proof, care nu va cunoaşte lagul vreo 3 ani şi are şi un Android curat. Ecranul TFT pare fi un compromis totuşi.

 

În cutie se află husa protectoare, încărcătorul de 33W cu conector USB-A, cablul de la USB-A la USB-C, dar şi manualul, informaţiile juridice şi o cheiţă ce oferă acces la cele două sloturi nano SIM. 

 

Design

 

Telefonul e ceva mai manevrabil decât te-ai aştepta, deşi rămâne destul de lung şi lat. Lungimea sa îl ajută să nu se simtă faptul că are o greutate de peste 200 de grame, mai precis 202 grame. Măsoară 8.9 mm în talie şi vine pe o nuanţă albastră, cum avem noi, dar şi una verde "Gheţar". Mi se pare mai degrabă gândit pentru utilizare landscape prin prisma formatului. Aş zice şi că are bărbia ecranului puţin cam mare şi orificiul camerei selfie cu diametru... mediu, dacă e să fiu permisiv. 

 

 

Motorola Moto G200

 

 

Un lucru de apreciat e certificare IP52, ceea ce înseamnă că rezistă la stropire. Remarc şi acele două cute din zona camerei, care îi permit să se înalţe discret din spatele telefonului, dar îl şi fac să "joace" pe o suprafaţă plată. Am uitat să menţionez şi materialele, deşi e uşor de ghicit: plastic în spate şi la ramă şi sticlă în faţă. Spatele e curbat pe margini pentru a mula telefonul în palmă şi el are o priză destul de bună.

 

Hardware

 

La hardware o să încep cu ecranul, un panou IPS LCD de 6.8 inch, cel puţin aşa credeam până să mă uit pe site-ul oficial Motorola şi să văd că acolo stă scris "IPS TFT LCD", deci aici s-a făcut un compromis. Are rezoluţie de 2460 x 1080 pixeli, refresh rate de 144 Hz şi suport HDR10.

 

La interior găsim procesorul Qualcomm Snapdragon 888+, pe care se băteau producătorii de telefoane de gaming să îl inaugureze în august 2021. E un CPU octa core de 5 nm, cu GPU Adreno 660, care ar trebui să fie ca şi alte modele cu Plus dinaintea sa acelaşi CPU de bază dar tactat mai sus.

 

E însoţit de 8 GB RAM LPDDR5, 128 sau 256 GB stocare UFS 3.1 şi nu avem slot microSD. Nu primim nici jack audio, dacă eraţi curioşi. Bateria de 5000 mAh se încarcă la 33W şi pe hârtie ar oferi 1.5 zile de funcţionare, conform Moto. Jos se află un singur difuzor, completat de opţiuni Dolby Atmos şi profiluri de sunet.

 

Pentru securitate avem un cititor de amprente lateral, integrat în butonul Power, iar în stânga sus se află un buton fizic extra, care activează Google Assistant. Pe partea de conectivitate avem 5G, Wi-Fi 6E, dar şi Bluetooth 5.2, GPS, Glonass, Galileo, NFC şi un port USB-C 3.1. 

 

Cameră

 

Trecem la cameră şi începem cu cea frontală, cu senzor de 16 MP şi filmare FHD. În spate se află o cameră triplă cu lentile destul de mari. Aici se remarcă senzorul principal de 108 MP, un ISOCELL HM2 lansat în septembrie 2020 şi văzu şi pe Redmi Note 10 Pro, Redmi Note 11 Pro şi realme 8 Pro. Combină 9 pixeli în 1 şi vine cu PDAF şi deschidere F/1.9. Apoi avem o cameră de 13 MP ultrawide, cu deschidere F/2.2 şi captura la un unghi de 119 grade, dar şi autofocalizare, care îi conferă funcţionalitate Macro. Totul rotunjit de o cameră de 2 MP pentru Bokeh şi un bliţ dual LED dual tone. 

 

Motorola-MOTO-G200-5G_038_592x327.jpg

 

Aşa cum am scris şi mai sus, acesta este cel mai ieftin telefon cu filmare 8K şi filmează la acesta rezoluţie la 24 FPS. Mai dispune şi de clasicele funcţii Motorola şi mă gândesc aici la Spot Color, Cutout, Cinemagraph, Ultra Resolution (fotografii la 108 MP), scanare de documente, Portrait, Night Vision, Group Selfie, Pro, Dual Capture. Era să uit, avem şi filmare 4K la 60 FPS şi funcţionalitate AI.

 

Software/Ready For

 

Moto G200 rulează Android 11 într-o versiune stock, completată doar de My UX, care aduce customizari de fonturi, fundaluri, layout şi iconuri, o sumedenie de gesturi de control, GameTime pentru gameri (cu opţiuni legate de Do Not Disturb şi acurateţea inputului), dar şi reglaje audio şi înlocuitoare de Always On Display (Peek Display, Attentive Display). 

 

Ready For poate fi folosit prin conectarea telefonului la un monitor via cablu HDMI la USB-C, transformând telefonul în înlocuitor de desktop, odată cu asocierea cu o tastatură şi un mouse. Conexiunea se poate face şi via wireless, iar Ready For îţi permite chiar să îl conectezi pe Moto G200 la un PC, pentru a îl transforma în webcam high end.

 

În situaţia clasică de conectare la monitor primeşti gaming pe diagonală mare, apeluri video, productivitate, vizionare video, totul doar cu un smartphone şi un monitor, atât, fără extra-uri, dock-uri.

 

Impresii

 

Un telefon mai manevrabil decât te aştepţi, Moto G200 e telefon pentru gameri, dar şi cei care vor productivitate, pe la 2000 de lei. Duce Snapdragon 888+ la un nou nivel de preţ şi e clar future proof. Cu camerele de la bord sunt familiarizaţi, dar procesorul aduce şi un ISP nou, deci am putea avea un salt de calitate a imaginii.

 

Ecranul nu promite prea multe, fiind doar un TFT şi presimt că va fi un terminal de folosit mai mult la interior, decât în bătaia soarelui. Despre autonomie numai de bine probabil, ştiut fiind pedigree-ul Motorola, dar să vedem cum stă totuşi la testele noastre. Softul stock e clar un plus. 

 

 

Sursa

Link to comment
Share on other sites

Guest
This topic is now closed to further replies.
 Share

×
×
  • Create New...

Important Information

We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue.