Jump to content
Hostul a fost schimbat. Daca vedeti serverul offline readaugati rpg.b-zone.ro sau 141.95.124.78:7777 in clientul de sa-mp ×

Jucătoarea fără nume: reacția presei din Iran după ce Shaghayegh Bapiri a fugit de delegație după CM


LorenaRx
 Share

Recommended Posts

Shaghayegh Bapiri (30 de ani) a explicat cu lux de amănunte ce a determinat-o să nu se mai întoarcă în țara natală după Campionatul Mondial de handbal feminin din Spania, însă presa controlată de statul iranian relatează cazul din cu totul altă perspectivă.

image.thumb.png.5cc1b2e55657518457945fa531a611e2.png

 

După ce inițial a fost dată dispărută, interul dreapta al naționalei Iranului a acordat un interviu pentru ”Voice of America”, în care și-a motivat decizia de a cere azil politic în Spania. Shaghayegh Bapiri a făcut o serie de dezvăluiri cutremurătoare, în special despre abuzurile la care sunt supuse femeile în țara sa, dar și în legătură cu măsurile exagerate ale Federației Iraniene de Handbal.

Cum relatează presa din Iran cazul lui Shaghayegh Bapiri, handbalista care nu s-a mai întors în țara natală după CM de handbal feminin din Spania

În ciuda faptului că hotărârea sportivei de a rămâne în Spania pare definitivă și fundamentată, o parte din presa din Iran, cea controlată de stat, încearcă să mușamalizeze situația pentru a oferi timp autorităților să negocieze întoarcerea lui Shaghayegh Bapiri în țară.

 

Astfel, site-ul isna.ir a titrat ”O jucătoare s-a despărțit de echipa națională în Spania”, fără a-i da numele deloc în articol.

 

O handbalistă a părăsit echipa naţională şi, deocamdată, nu sunt informaţii privind starea ei. Echipa naţională a fost trimisă cu 16 jucătoare în Spania pentru Campionatul Mondial. Acum însă s-a anunţat că una dintre handbaliste nu s-a mai întors la hotel şi nici nu sunt disponibile informaţii despre locul în care se află.

 

Nu se ştie dacă handbalista intenţionează să se întoarcă în Iran sau nu. Federaţia păstrează tăcerea în această privinţă. Televiziunea daneză a relatat că dispariţia handbalistei e anchetată de poliţie.

 

Această jucătoare a dispărut, după efectuarea unui test PCR pentruCOVID, în timp ce se afla într-un taxi care se îndrepta spre hotelul naţionalei. Ştirea a fost confirmată atât de Federaţia Internaţională de Handbal, cât şi de organizatorii Mondialului”, se arată în știrea publicată de site-ul iranian.

Shaghayegh Bapiri a decis să rămână în Spania după CM de handbal

Bapiri a dezvăluit ororile îndurate de femeile din Iran și se declară extrem de fericită că a luat decizia de a se stabili în Spania.

 

Vă dau un singur exemplu, care nici n-are legătură cu sportul. O vecină de-ale mele, în Iran, era bătută, periodic, de soţul ei.

 

Când a făcut, în sfârşit, plângere împotriva lui, judecătorul i-a spus 'doamnă, în Iran, soţul are dreptul să vă bată o dată pe an'. După replica asta, femeia aia a renunţat la divorţ, la a-şi lua avocat, la tot. Atât de şocată a fost.

 

Sunt atât de bucuroasă că am rămas aici, în Spania. N-am niciun regret. Sunt sigură că, de acum înainte, o să am posibilitatea să studiez fără probleme, să joc handbal fără probleme. Fără restricţii, fără presiune, fără să fiu la mâna unei federaţii...

 

O federaţie care, atunci când ajung în Spania, la Mondiale, îmi interzice să pun un Story de aici pe reţelele de socializare... Ni se spunea că aţi pierdut, n-aveţi voie să puneţi Story pe reţelele de socializare, fiindcă s-ar spune că aţi venit aici pentru turism!”, a relatat Shaghayegh Bapiri.

 

sursa

Link to comment
Share on other sites

Guest
This topic is now closed to further replies.
 Share

×
×
  • Create New...

Important Information

We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue.