Jump to content
Hostul a fost schimbat. Daca vedeti serverul offline readaugati rpg.b-zone.ro sau 141.95.124.78:7777 in clientul de sa-mp ×

Pilotul care l-a impresionat pe Max Verstappen: "Nu credeam că e atât de șmecher"


sLoww ToV
 Share

Recommended Posts

Noul campion mondial din Formula 1, Max Verstappen (24 de ani), a recunoscut că nu se aștepta ca noul său coleg de echipă, Sergio Perez (31 de ani), să fie un tip atât de șmecher în viața de zi cu zi.

 

244971029_603263000700490_1041718253940102938_n

 

Verstappen spune că Perez l-a impresionat după ce a ajuns să petreacă mai mult timp cu el în afara curselor: "Nu credeam că e atât de șmecher! Înainte îl știam doar ca pilot, dar acum am reușit să petrecem mai mult timp împreună și mi-am dat seama că e un tip mișto.

 

Nu îmi place că este considerat al doilea pilot al echipei. Conducem același monopost, nu-mi doresc să fiu favorizat", a spus Max Verstappen, citat de Planetf1.com.

 

Max Verstappen, campion mondial în ultimul tur al ultimei curse a sezonului, la Marele Premiu de la Abu Dhabi

 

Startul a fost unul perfect pentru Hamilton. Plecat de pe 2, britanicul de la Mercedes a reacționat cu 10 sutimi mai repede decât Verstappen și l-a depășit. Cei doi s-au și acroșat în momentul în care olandezul l-a depășit pe Hamilton, însă cursa a continuat, fără ca piloții să fie sancționați.

 

Britanicul s-a distanțat rapid, însă în turul 20 a avut loc un moment incredibil. Colegul lui Verstappen, Sergio Perez, a trecut de Hamilton cu o manevră spectaculoasă, însă pilotul de la Red Bull a fost depășit la rându-i de Hamilton.

 

În câteva secunde, Perez a profitat din nou de a doua zonă DRS și l-a depășit iarăși pe pilotul de la Mercedes, care s-a speriat și s-a plâns celor de la boxe că a fost o manevră periculoasă făcută de Perez. Hamilton a pierdut 4 secunde în câteva viraje, dar a trecut în cele din urmă de Perez și a revenit pe primul loc.

 

Strategie incredibilă pusă la punct de Red Bull, care a făcut ca Verstappen, care era pe 3, să se apropie foarte mult de Hamilton.

 

Două momente-cheie care l-au făcut pe Verstappen campion mondial în ultima cursă a sezonului, la Abu Dhabi

 

După ceea ce s-a întâmplat în turul 20, a urmat momentul culminant, care a avut loc în turul 53. "Mâna destinului" a făcut ca Nicholas Latifi (Williams) să joace un rol crucial, după ce a intrat în parapet și a fost nevoie ca safety-car-ul să intre pe circuit, din cauza bucăților de monopost împrăștiate pe pistă.

 

Pentru că nu sunt permise depășirile pe perioada safety-car-ului, plus că viteză trebuie redusă cu 40 la sută, a fost momentul în care Hamilton a conștientizat că lupta la titlul mondial poate fi dată peste cap, iar reacția sa a spus totul: "E incredibil, frate!"

 

Steagul galben s-a ridicat în ultimul tur, când Hamilton era lider. Verstappen a profitat imediat de pneurile soft pe care le avea și care aveau aderență mai bună decât cele medii ale lui Hamilton, nu a mai așteptat liniile drepte de viteză și l-a depășit pe britanic în virajul 5.

 

Verstappen e primul olandez campion mondial. Performanță superbă și pentru motoristul Honda, care furnizează propulsoarele pentru Red Bull și care se va retrage din Formula 1 după această cursă. În 2013 a mai avut aceeași performanță și cu Sebastian Vettel.

 

Sursa: digisport.ro

Edited by TLG YuukiKING
Link to comment
Share on other sites

Guest
This topic is now closed to further replies.
 Share

×
×
  • Create New...

Important Information

We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue.