Jump to content
Hostul a fost schimbat. Daca vedeti serverul offline readaugati rpg.b-zone.ro sau 141.95.124.78:7777 in clientul de sa-mp ×

Rayo Vallecano, revelația din La Liga! Nou-promovata sponsorizată de grupul Digi visează la grupele Champions League


sLoww ToV
 Share

Recommended Posts

Rayo Vallecano, formația sponsorizată de grupul Digi, a urcat provizoriu pe poziția a patra în La Liga după victoria cu Alaves din etapa a 18-a, 2-0, și visează la o participare nesperată în grupele UEFA Champions League.

 

Spanish football La Liga match Rayo Vallecano vs Deportivo Alaves, Vallecas stadium, Madrid, Spain - 18 Dec 2021

 

Nou-promovata are o primă parte de sezon peste așteptări. Fosta echipă a lui Răzvan Raț a învins-o pe Alaves, echipă la care și-a făcut debutul în La Liga tânărul Alexandru Țîrlea, grație golurilor marcate în prima repriză de Sergi Guardiola şi Alejandro Catena.

 

Nou-promovata Rayo Vallecano, pe loc de UEFA Champions League în La Liga, aproape de jumătatea sezonului

 

Astfel, Rayo a încheiat anul neînvinsă pe teren propriu, cu o linie de clasament impecabilă, opt succese și un singur rezultat de egalitate. Problemele pentru Vallecano vin însă în meciurile din deplasare, în care a adunat doar cinci puncte în nouă jocuri.

 

Cu toate acestea, Rayo Vallecano ocupă, cel puțin provizoriu, locul patru în La Liga, cu 30 de puncte, dar poate fi depăşită în clasament de Atletico Madrid, formaţie aflată pe locul cinci, la distanță de un singur punct, și care va juca pe terenul celor de la Sevilla.

 

  • Falcao și Alvaro Garcia sunt golgheterii lui Rayo, cu câte cinci reușite.

 

Rayo Vallecano, echipa diferită a Europei

 

Fondat în 1924, clubul din Vallecas are o istorie aparte. Deși este tehnic din Madrid, gruparea nu se identifică drept una din capitală. Provenită dintr-unul dintre cele mai sărace cartiere madrilene, unul ticsit istoric cu imigranți și muncitori, Rayo și-a făcut un nume datorită politicilor sale sociale.

 

Din punct de vedere sportiv, ”los franjirrojos” au pendulat între prima și a doua ligă spaniolă, câștigându-și renumele de formație spectaculoasă, care marchează mult, dar și încasează destule goluri. Rayo Vallecano îmbracă tricouri ca ale celor de la River Plate și Atletico Madrid, cu ultima formație având relații extrem de apropiate.

 

  • Răzvan Raț e singurul român care a jucat pentru Rayo Vallecano, în 2014.

 

Cultura fanilor lui Rayo este una care i-a adus clubului din Vallecas suporteri din întreaga lume. Susținătorii echipei, ”săraci, dar mândri”, se declară fățiș împotriva rasismului și a xenofobiei de orice fel, iar în timpul partidelor jucate acasă creează o atmosferă tipic sud-americană.

 

”Cred că Rayo e diferită de orice echipă din Europa. Sunt ultima echipă de cartier a continentului”, spunea Robbie Dune, un jurnalist irlandez care i-a dedicat o carte grupării din Vallecas, îndrăgostit de spiritul clubului.

 

Sursa: digisport.ro

Link to comment
Share on other sites

Guest
This topic is now closed to further replies.
 Share

×
×
  • Create New...

Important Information

We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue.