Jump to content

Oficial din Ministerul Educației taxează protestul AUR: Nu trebuie „să-l vedem ca pe un act de eroism, în niciun caz, ci ca pe o subminare a regulilor


Alucard ToV
 Share

Recommended Posts

radu-szekely-820x547.thumb.jpg.78bff10d9a894afbe1c80ec0d773bdaf.jpg

 

În legătură cu protestul AUR, ce a fost organizat, marți, acțiunea nu trebuie „să o vedem ca pe un act de eroism, în niciun caz, ci ca pe o subminare a regulilor și a dreptului pe care noi toți îl avem de a participa într-un mod civilizat la societate”, a declarat Radu Szekely, consilier al ministrului Educației, în cadrul unei dezbateri online, despre competențele civice și sociale ale elevilor.

 

Marți a avut loc un protest violent, convocat de liderii AUR, la Parlament față de posibilitatea aprobării prin asumarea răspunderii de către Guvern, în Parlament, a legii care impune Certificatul digital Covid pentru accesul la job, după cum a scris G4Media.ro.

 

Radu Szekely a explicat că trebuie să fie definită cetățenia activă: „La nivelul mai general, ce înseamnă pentru noi ca români cetățenia activă, ce înseamnă pentru România participarea activă în societate, cum o dorim, cum o încurajăm, ce ne așteptăm de la cetățeni pentru a crea și cadrul …”.

 

El a mai spus că nu stăm bine la învățarea adulților pe tot parcursul vieții, deoarece nu este oferit cadrul necesar: „În ceea ce privește învățarea pe tot parcursul vieții, noi stăm foarte prost. Noi nu reușim ulterior să oferim cadrul în care adulții ieșiți de pe băncile școlii, să-și poată dezvolta aceste competențe, competențe pe care noi cred că ar trebui să le definim în primul rând.”

 

Declarația la minutul 42:46: Click

 

Radu Szekely este consilierul ministrului Educatiei, a fost secretar de stat din partea USR-PLUS in Guvernul Cîțu.

 

Sursa

Link to comment
Share on other sites

Guest
This topic is now closed to further replies.
 Share

×
×
  • Create New...

Important Information

We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue.