Jump to content

CCR pendinte: nerespectarea măsurilor privind încredinţarea minorului – art. 379 alin. (2) din Codul penal


Madalin
 Share

Recommended Posts

În data de 03.01.2022 s-a constituit un nou dosar (12D/2022) pe rolul Curţii Constituţionale, urmând a fi analizate dispoziţiile art. 379 alin. (2) din Codul penal (cauza Bica Clara Ilinca).

 

Conform motorului de căutare de pe pagina Curții Constituționale, acesta este primul dosar în care această dispoziție, formează obiectul unui control de constituționalitate.

 

Instanţa de trimitere pare a fi Judecătoria Sectorul 2 București. Spunem „pare” întrucât pe portalul acestei instanțe nu se regăsește nicio precizare privitoare la excepția de neconstituționalitate invocată în cauză.

 

Nici pe portalul instanţei de trimitere, şi nici pe portalul Curţii Constituţionale nu se precizează în raport de ce dispoziţii din Constituţie se va realiza controlul de constituţionalitate.

 

Dispoziţiile criticate au următorul conţinut normativ:

 

Art. 379 (extras) – Nerespectarea măsurilor privind încredinţarea minorului


(2) Cu aceeaşi pedeapsă se sancţionează fapta persoanei căreia i s-a încredinţat minorul prin hotărâre judecătorească spre creştere şi educare de a împiedica, în mod repetat, pe oricare dintre părinţi să aibă legături personale cu minorul, în condiţiile stabilite de părţi sau de către organul competent.

 

Sursa

Link to comment
Share on other sites

Guest
This topic is now closed to further replies.
 Share

×
×
  • Create New...

Important Information

We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue.