Jump to content

Elevii nu vor fi testați nici săptămâna viitoare. Arafat: Achiziția privind testele a fost contestată de una din firmele participante


FROG ZEW
 Share

Recommended Posts

Un cadru medial face un test de salivă unui elev.

 

Școlile rămân fără teste de salivă pentru elevi și săptămâna viitoare, a declarat, miercuri, secretarul de stat Raed Arafat. Achiziția privind testele Covid din salivă pentru școli a fost contestată la Consiliul Național de Soluționare a Contestațiilor de către una din firmele participante, așa că se așteaptă decizia instanței, a spus Arafat.

 

„Din păcate, am fost anunțați la data de 5 ianuarie (n.red. Guvernul a revenit cu o erată, după ce inițial Raed Arafat declarase că contestația a fost făcută pe 5 decembrie) de către Oficiul Național de Achiziții Centralizate că achiziția privind testele Covid din salivă pentru școli a fost contestată la CNSC de către una din firmele participante.

 

Asta ne obligă să nu mai semnăm niciun contract până iese prima decizie a primei instanțe. Dar IGSU, care semnează aceste contracte subsecvente pe baza licitației făcută de ONAC, nu va putea semna din păcate contractele subsecvente săptămâna asta, până se pronunță CNSC și sperăm să avem pronunțarea cu celeritate în acest sens și atunci vom continua. Deci, săptămâna asta nu mai semnăm!

 

IGSU care semnează aceste contracte nu poate să semneze până nu se pronunță CNSC. Sunt oferte, companii care au promis că vor aduce, dar fiind această  contestație sunt niște reguli care trebuie respectate.

 

Deci, în ce privește testele pentru școli, depindem de decizia pe care o va lua CNSC, care poate spune că se poate continuă sau poate solicită reevaluarea.

Asta este problema cu care ne confruntăm la acest moment pentru această săptămână și poate începutul săptămânii viitoare.

Lotul contestat era cel cu livrare rapidă, celelalte sunt cu livrare peste 2 săptămâni. Acum, în stocurile IGSU nu există teste.”, a declarat Raed Arafat.

Se vor face teste doar dacă la inspectorate mai sunt stocuri, a subliniat el.

 

"O altă problemă este că, China intră în noul an, vor avea o vacanță care de regulă înseamnă 3 – 4 săptămâni, toate aceste teste vin de acolo în mare parte, așa că este posibil să avem și probleme cu lanțul de aprovizionare și transport.

 

Va trebui să contractăm cât mai repede după ce trecem de faza de acum", a afirmat Arafat.

 

 El a adăugat că se va face și o analiză privind eficacitatea și corectitudinea cu care au fost făcute aceste teste: „Se va face o analiză – ajustare, schimbare de mod de aplicare sau să spui după o perioadă că nu se mai fac. O analiză poate să vină cu orice răspuns. Acum nu s-a discutat când se va face acest lucru. Trebuie date din teren- câți copii au fost depistați, dacă testele se fac corect la domiciliu, să fim siguri că testele care se dau sunt folosite eficient, cu rezultat, să nu fie doar o chestie de formă”.

 

Sursa

Link to comment
Share on other sites

Guest
This topic is now closed to further replies.
 Share

×
×
  • Create New...

Important Information

We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue.