Jump to content
Hostul a fost schimbat. Daca vedeti serverul offline readaugati rpg.b-zone.ro sau 141.95.124.78:7777 in clientul de sa-mp ×

Este nevoie de noi măsuri restrictive pentru a tempera dinamica răspândirii Omicron, care afectează și copiii


Alucard ToV
 Share

Recommended Posts

dreamstime_s_198122932.thumb.jpg.0c626390be133c166ca962a8747d07de.jpg

 

Este nevoie de noi măsuri restrictive pentru a tempera dinamica răspândirii Omicron, care afectează și copiii, iar în câteva zile se va intensifica activitatea școlară, atrag atenția reprezentanții MedLife, potrivit unui comunicat de presă al rețelei de Sănătate privată.

 

Urmează să vedem o creștere și mai accelerată determinată de petrecerile organizate în noaptea dintre ani, creștere care va fi potențată și de intensificarea activității școlare, mai transmit specialiștii.

 

Avertismentul lor vine în contextul în care, acum două săptămâni, nu suspectau niciun caz de Covid-19 Omicron, iar acum, din 175 de cazuri alese aleatoriu din țară, 137 prezintă suspiciune de tulpină Omicron a coronavirusului.

 

 “Acum două săptămâni nu aveam nicio suspiciune de infectare cu tulpina Omicron pe lotul analizat la momentul respectiv, săptămâna trecută mai mult de o treime dintre probe au fost suspecte și ulterior confirmate prin secvențiere, iar acum am ajuns la aproape 80% dintre probe cu probabilitate de Omicron. Acest lucru se întâmplă din cauza faptului că această tulpină este de până la 5 ori mai transmisibilă decât tulpina Delta și atinge un număr mare de oameni într-un timp foarte scurt. Nu e deloc surprinzător că începem să avem transmitere comunitară a acestei tulpini pe teritoriul României și ne așteptăm ca în perioada următoare ritmul să fie unul susținut în această direcție”, a declarat Dumitru Jardan, biolog și doctor în științe medicale, coordonator științific al studiului de secvențiere desfășurat de MedLife.

 

Ce spun oficialii români de la INSP / Ministerul Sănătății

 

Ieri, secretarul de stat în ministerul sănătății, Adriana Pistol, a fost întrebată în conferința de presă de la Palatul Victoria, dacă după deschiderea școlilor va exista o explozie a cazurilor Omicron la copii. Ea a dat asigurări că acest lucru nu se va întâmpla deocamdată, cât timp nu există transmitere comunitară a tulpinii în România, consideră aceasta.

 

Adriana Pistol, secretar de stat în Ministerul Sănătăţii, a declarat că sunt foarte puţini copii depistaţi cu tulpina Omicron în ţara noastră. “Foarte puţine (cazuri – n.red.), cred că doi sau trei (copii – n.red.)”, a declarat oficialul.

 

A fost întrebată de jurnaliști dacă va fi o explozie a numărului de cazuri cu tulpina Omicron în școli, după ce luni vor reveni și elevii de clasele primare. Adriana Pistol a spus: “Nu va exploda în mod deosebit asupra copiilor, încă nu avem o transmitere comunitară susținută“, spune secretarul de stat în ministerul sănătății. Detalii, aici.

 

Sursa

Link to comment
Share on other sites

Guest
This topic is now closed to further replies.
 Share

×
×
  • Create New...

Important Information

We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue.