Jump to content
Hostul a fost schimbat. Daca vedeti serverul offline readaugati rpg.b-zone.ro sau 141.95.124.78:7777 in clientul de sa-mp ×

Copiii angajaților francezi din sistemul sanitar vor merge la școală, chiar dacă școlile se vor închide – asigură reprezentanții guvernului din Franța


Alucard ToV
 Share

Recommended Posts

0dbb0e61-791c-4dfc-b128-f9a2f85d2a2f-1-820x547.thumb.jpg.27d2d165577aa2eb0f935bd094c2c30a.jpg

 

Copiii personalului din Sănătate din Franța vor putea face școală, chiar dacă școlile lor sunt închise din cauza pandemiei, a anunțat recent guvernul francez, potrivit Radio France International.

 

Autoritățile din Educație și din Sănătate se așteaptă la o “întrerupere” a cursurilor în luna aceasta, în școli, în toată țara, întrucât sunt mulți profesori și copii care lipsesc din cauza pandemiei de Covid-19.

 

  • Administrația președintelui Emmanuel Macron vrea să se asigure că lucrătorii din spitale pot continua munca, a declarat purtătorul de cuvânt al guvernului din Hexagon, Gabriel Attal, citat de RFI. El a mai spus că, mai ales, copiii unor lucrători din domenii esențiale, cum ar fi Sănătatea, vor fi bine primiți la școală chiar dacă unitățile de învățământ / clasele unde învață sunt închise.

 

Sistemul sanitar francez, mai spune oficialul, e prins în lupta cu valul generat de noua tulpină de Covid-19, Omicron, și nu poate lua o pauză, pentru că asta ar însemna că, dacă anumite clase sunt închise – adică cel mai probabil fac școală online – părinții elevilor, medici sau asistenți spre exemplu, ar trebui să stea acasă cu ei. Măsura vizează, mai scrie sursa citată, copiii de doctori și asistenți în principiu.

 

Situația școlilor din Franța – cât mai mult deschise, cu testări frecvente

 

În Hexagon, cursurile școlare au reînceput luni, în contextul în care este înregistrată o creștere a cazurilor de contaminări cu Omicron, noua variantă a coronavirusului. Numărul record de contaminări – în medie 200.000 pe zi de vreo 2 săptămâni încoace – riscă să perturbe acest început de trimestru şcolar, notează RFI România.

 

Noul protocol sanitar, aplicat de luni în toate scolile din Franţa, urmăreşte, ca şi până acum, să țină la maximum clasele deschise. Astfel, dacă până acum, în cazul unui elev contaminat într-o clasă, toţi ceilalţi colegi trebuiau să se testeze o singură dată – negativ – înainte de a reveni la şcoală, de acum încolo elevii se vor testa de trei ori la câte 2 zile interval. După primul test rapid sau PCR realizat în farmacie, următoarele 2 teste se vor face acasă şi pe răspunderea părinţilor, mai scrie RFI România.

 

Absențele: nu numai la elevi, ci și la profesori

 

Pentru a gestiona situația cadrelor didactice care lipsesc, din motive medicale, de la școală, guvernul Franței a mărit numărul profesorilor înlocuitori cu 30%, chemând în școli profesori pensionari și studenți.

 

O măsură similară a fost gândită și de autoritățile din Marea Britanie. Anul trecut, spre final, în zilele de sărbători de iarnă, oficialii britanici au făcut apel la profesorii retrași din Învățământ să vină să suplinească din ianuarie 2022 pe colegii lor bolnavi de Covid-19 ori, în cazuri mai nefericite, posturile libere lăsate de profesorii care au pierdut lupta cu virusul – detalii aici.

 

Sursa

Edited by Alucard ToV
Link to comment
Share on other sites

Guest
This topic is now closed to further replies.
 Share

×
×
  • Create New...

Important Information

We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue.