Jump to content

Universitatea de Vest din Timișoara va avea cel mai mare cămin studențesc din țară, în doi ani


Alucard ToV
 Share

Recommended Posts

171433495_Captura-de-ecran-din-2022-01-07-la-12_26.48-820x610.thumb.png.2f8b17d51e35ff389ca8ece7980bfd41.png

 

Cel mai mare cămin studenţesc din ţară, în valoare de 138.000.000 de lei, destinat studenţilor Universităţii de Vest din Timişoara (UVT), are desemnat constructorul şi va intra în etapa de execuţie, care trebuie să se finalizeze în termen de doi ani, informează Agerpres.

 

“Noul cămin al UVT va creşte substanţial capacităţile de cazare ale universităţii noastre, adăugând peste 900 de locuri la capacităţile existente. Practic, vom dezvolta, cu susţinerea financiară publică acordată de Guvernul României, un nou campus studenţesc în Timişoara, în zona străzii Renaşterii. Timişoara va oferi un nou standard de viaţă în spaţiile celui mai mare cămin studenţesc din România, care urmează să intre în circuitul universitar începând cu toamna anului 2024”, a declarat rectorul UVT, Marilen Pirtea, într-un comunicat de presă.

 

Construcţia este o investiţie a CNI, destinată UVT ca parte a campusului universitar şi demarează la începutul acestui an, după ce Guvernul a aprobat proiectul, conform sursei citate.

 

Proiectul include construirea unui imobil de şapte niveluri, cu o suprafaţă construită de 4.128 mp şi o capacitate de 902 locuri în camere de două persoane şi 32 locuri de cazare pentru persoane cu dizabilităţi, potrivit comunicatului. La acestea se adaugă 156 locuri de parcare pentru autovehicule şi 120 pentru biciclete. Clădirea propusă va fi formată din cinci tronsoane.

 

Sursa

Link to comment
Share on other sites

Guest
This topic is now closed to further replies.
 Share

×
×
  • Create New...

Important Information

We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue.