Jump to content
Hostul a fost schimbat. Daca vedeti serverul offline readaugati rpg.b-zone.ro sau 141.95.124.78:7777 in clientul de sa-mp ×

Plăcile de bază X370 de la ASRock sunt primele care suportă procesoarele Ryzen 5000


Recommended Posts

Plăcile de bază X370 de la ASRock sunt primele care suportă procesoarele Ryzen 5000

 

ASRock devine primul producător care oferă suport pentru procesoarele AMD Ryzen 5000 pe plăcile de bază X370. Compatibilitatea este asigurată prin update-uri de BIOS și vine ca urmare a deciziei AMD de a deschide vechile chipset-uri și pentru procesoarele Ryzen din ultima generație. Inițial, AMD nu a fost de acord cu acest lucru, invocând probleme de compatibilitate, stabilitate și performanță. ASRock menționează însă că actualizarea BIOS-ului pentru procesoarele Pinnacle, Raven, Summit și Bristol Ridge nu este recomandată. Totodată, din cauza ROM-ului limitat de pe plăcile de bază, producătorul a fost nevoit să elimine compatibilitatea pentru procesoarele AMD seriile A și Athlon X4.

 

Plăcile de bază X370 de la ASRock sunt primele care suportă procesoarele Ryzen 5000

 

Deși plăcile de bază X370 de la ASRock sunt acum compatibile cu procesoarele Ryzen 5000, acestea nu vor avea suport pentru PCIe 4.0, PBO și SAM. Prin urmare, dacă nu aveți deja placa de bază și vreți să migrați la ultima generația de procesoare AMD Ryzen, recomandat ar fi să alegeți o placă de bază cu chipset X570. Actualizările de BIOS pot fi descărcate de pe site-ul ASRock, iar in funcție de modelul plăcii de bază poate fi necesară transferarea BIOS-ului pe un mediu de stocare extern înainte de instalare. Cel mai probabil, și ceilalți producători de plăci de bază vor oferi suport pentru Ryzen 5000 pe X370 în următoarele săptămâni.

 

 

Sursa

Link to comment
Share on other sites

Guest
This topic is now closed to further replies.
 Share

×
×
  • Create New...

Important Information

We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue.