Jump to content

Micron a înghesuit 2TB de stocare în 3cm de SSD M.2 NVMe


Recommended Posts

Micron-2400-SSD-2TB-Feature-780x470.jpg

 

Când au fost introduse pentru prima dată, SSD-urile în format M.2 au reușit să uimească toți pasionații de hardware. Ofereau stocare foarte rapidă într-un format minuscul care nu necesita cabluri pentru a funcționa, iar acum a devenit un standard. Însă evoluția nu ia pauză, iar Micron ne-a prezentat SSD-ul 2400, care vine în mai multe forme și capacități de stocare.

 

Cel mai mic format al noii serii măsoară 22x30mm, adică are doi centimetri pe-o latură și încă trei pe cealalată. În ciuda dimensiunii foarte reduse, SSD-ul oferă până la 2TB de stocare și performanță decentă, iar asta se datorează noului NAND QLC cu 176 de straturi.

Producătorul și-a numit noul NAND cu 176 de straturi o descoperire „fără precedent” pentru stocare. Nu doar că ocupă mult mai puțin spațiu fizic, dar oferă și îmbunătățiri ale performanței. În acest fel, Micron 2400 poate oferi o latență cu 24% mai mică comparativ cu modelele construite utilizând o tehnologie cu 96 de straturi.

 

Dacă dimensiunea foarte mică ți se pare un factor limitator, producătorul oferă și variante ceva mai mari ale acestui mediu de stocare. Micron 2400 este disponibil și într-un format de 22x42mm, dar și în clasicul 22x80mm cu care ne-am obișnuit în ultimii ani. Capacitățile disponibile sunt 512GB, 1TB și 2TB. Performanța versiunii de 2TB, indiferent de format, se învârte în jurul valorilor de 4.500MBps citire secvențială și 4.000MBps scriere.

 

O îmbunătățire o găsim și în zona de consum. Chiar dacă stocarea nu a reprezentat niciodată un consumator îngrijorător în sistem, noul NAND QLC consumă 150mW în idle. Înainte de a vă întreba unde poate fi util un format atât de mic, țineți cont că SSD-urile de 8cm au anumite dificultăți atunci când vine vorba de integrarea în laptopuri ultra-compacte.

 

 

Sursa

Link to comment
Share on other sites

Guest
This topic is now closed to further replies.
 Share

×
×
  • Create New...

Important Information

We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue.