Jump to content

Krafton da in judecata Apple, Google si pe dezvoltatorii celei mai de succes clone de PUBG


Daniel Negoi
 Share

Recommended Posts

a2She1w.jpg

 

Nu exista odihna pentru Krafton, caci nici dupa ce PUBG a devenit oficial free-to-play „escrocheriile” nu par sa inceteze. La inceputul acestei saptamani, Krafton s-a suparat tare-tare si a decis sa-i dea in judecata pe cei care le-au plagiat jocul si au creat o clonă aproape perfecta, numita Free Fire. Pe langa asta, procesul ii include si pe Apple si Google!

 

Free Fire este creat de studioul Garena si vine in doua variante, Free Fire si Free Fire Max. Ele sunt disponibile atat pe App Store, cat si pe Google Play, si fix marketarea asta i-a intepat rau pe dezvoltatorii lui PUBG, intr-atat cat sa sara la bataie si cu cei doi giganti. Krafton i-a acuzat pe cei de la Google si de gazduirea pe YouTube a videoclipurilor cu gameplay-uri din Free Fire si de „numeroase postari legate de un film chinezesc ce nu este nimic altceva decat o incercare patetica de a transpune PUBG Battlegrounds intr-un live action.”

 

Pe Google Play si App Store, cele doua Free Fire pot fi descarcate gratuit si functioneaza pe sistemul microtranzactiilor. Tocmai de aceea, Krafton sustine ca Garena a castigat sute de milioane de dolari de pe urma tranzactiilor in-game si ca Google si Apple au castigat si ei sume similare de pe urma distributiei lui Free Fire pe magazinele lor.

"Free Fire si Free Fire Max plagiaza intens numeroase elemente din Battlegrounds, atat individual cat si combinat, inclusiv elementul trademark al Battleground, adica secventa saltului din avion (air drop), plus structura si mecanica jocului, combinatiile si ofertele pentru arme, armura si obiecte unice, locatii si, per total, schemele de culoare, materialele si texturile regasite in Battlegrounds."

 

Rafuiala a inceput anul trecut, cand, pe 21 decembrie, Krafton i-a rugat pe dezvoltatori sa inchida jocurile Free Fire. Garena a respins cererea, timp in care Krafton a incercat sa convinga YouTube sa dea jos orice continut video despre Free Fire din cauza elementelor evidente de plagiat. Nu s-a intamplat nimic, si, dupa cum ati ghicit, jocurile inca mai pot fi descarcate gratuit de pe App Store și Google Play.

 

bifwI3n.jpg

 

PUBG nu va mai fi rege pentru multa vreme:

Scandalul se intoarce si mai mult in timp, in 2017, cand creatorii lui PUBG au observat ca Garena a vandut in Singapore un titlu care efectiv copia originalul. Si chiar daca pare o copie ieftina, statisticile arata altceva, adica 1.1 miliarde de dolari in micro-tranzactii, adica foarte-foarte aproape de cele 2.9 miliarde castigate de PUBG Battlegrounds. Analistii au raportat o crestere mai lenta a profiturilor facute de varianta pentru telefoane a OG-ului, semn ca Free Fire incepe sa ia amploare.

 

sursa: zonait.ro

Link to comment
Share on other sites

Guest
This topic is now closed to further replies.
 Share

×
×
  • Create New...

Important Information

We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue.