Jump to content

Ceasul Facebook Watch va fi modular, va avea multiple camere şi ecrane (Brevet/Randări)


TLG YuukiKING
 Share

Recommended Posts

<b>Ceasul Facebook Watch va fi modular, va avea multiple camere şi ecrane (Brevet/Randări)</b>Ştiam de câţiva ani că Facebook pregăteşte un ceas inteligent, din diferite scăpări de informaţii, iar compania nu e chiar nouă în zona hardware, între Oculus şi Portal. Totuşi un ceas pe o piaţă atât de aglomerată e un proiect curajos

 

Ştiam de câţiva ani că Facebook pregăteşte un ceas inteligent, din diferite scăpări de informaţii, iar compania nu e chiar nouă în zona hardware, între Oculus şi Portal. Totuşi un ceas pe o piaţă atât de aglomerată e un proiect curajos, iar azi vedem şi primele scăpări ceva mai credibile legate de purtabil, aparent unul modular. 

 

Meta, compania mamă Facebook anunţa încă de anul trecut că pregăteşte un smartwatch, iar acum apar informaţii că el va avea un ecran detaşabil şi două camere. Veţi putea scoate o parte a ceasului de la încheietura pentru a face poze şi a filma, iar conţinuturile rezultate se vor partaja direct prin Facebook şi Instagram. Aceste informaţii apăreau pe The Verge la mijlocul lui 2021, iar cei apropiaţi de Meta afirmă că produsul ar putea debuta în vara lui 2022. 

 

În octombrie 2021 Bloomberg a dat publicităţii o fotografie care prezenta ceasul cu o cameră frontală. Imaginea era luată din aplicaţia Facebook View, folosită pentru a controla ochelarii inteligenţi FB lansaţi în colaborare cu Ray-Ban. LetsGoDigital vine acum cu informaţii în plus despre ceasul Meta, care a primit un brevet proaspăt scăpat online. El prezintă un ecran detaşabil cu 4 contacte pentru fixare, multiple camere şi funcţii speciale ce nu apar pe alte ceasuri.

 

Facebook Watch

 

Brevetul a fost înregistrat pe 24 iunie 2021 de către Facebook Technologies, actuala Meta Platforms. Menționează un "bloc cu cameră detaşabilă pentru un purtabil", iar documentaţia de 49 de pagini a devenit publică pe 13 ianuarie 2022. Documentele prezintă un ceas destul de mare, care se poate purta la încheietură şi apare în două variante: una cu ecran pătrat şi una cu ecran rotund. Ambele au funcţii cam la fel.

 

Multiple camere sunt integrate în ecran, cel puţin două, iar documentele menţionează chiar 3. Apar menţionate o cameră Macro, Telephoto cu zoom opic şi una principală. Ceasul are şi un ecran secundar, care la rândul său integrează şi alte camere. Ecranul e uşor de scos din incinta sa, care rămâne fixată pe încheietură, iar display-ul se fixează cu magneţi. Aparent acest panou se poate roti, iar ecranul se poate înlocui cu componente AR şi VR.

 

Abundenţa de camere intră în ecuaţie pentru aspectul AR şi VR, ceasul funcţionând în tandem cu un headset dedicat. 

Facebook nu a lansat un headset AR, dar a prezentat un prototip funcţional în 2021, cu numele de cod "Project Cambria". Şi documentele din brevetul ceasului menţionează ochelari AR sub numele de "Project Nazare". Ceasul mai vine cu senzor de puls, de temperatură, infraroşu, de mişcare şi de recunoaştere a activităților.

 

 

Sursa

Link to comment
Share on other sites

Guest
This topic is now closed to further replies.
 Share

×
×
  • Create New...

Important Information

We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue.